Najnovije

Evo šta Karić gradi uz Vučićev blagoslov, ima veze s Teslom, a biće kao u Singapuru! (VIDEO)

Biznismen Bogoljub Karić na korak je od realizacije svog poslovnog plana kojeg je najavio pre nekoliko godina. Doduše dok je bio u "izgnanstvu" u Moskvi....

Bogoljub Karić (Foto: Jutjub)

Kompanija BK grupa saopštila je da je projekat Tesla grad na korak od realizacije u Makiškom polju. To je, kako se navodi u saopštenju kompanije Bogoljuba Karića, dogovoreno na sastanku u Gradskoj skupštini sa gradonačelnikom Sinišom Malim, gradskim urbanistom Milutinom Folićem i predstavnicima BK grupe.
Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog rešenja, pogotovo što će to biti na prostoru Makiša, gde ima i šume, koja će biti oplemenjena parkovskim delom, navode u saopštenju. 
Siniša Mali je, kako se dodaje, sugerisao da se u tom delu grada razradi i projekat nacionalnog sportskog stadiona, koji bi takođe gradila BK grupa. 
Na sastanku u Gradskoj skupštini je analizirana i dinamika radova. Zajednički stav je da se godišnje gradi minimum 100.000 poslovnog i stambenog prostora, a da na ovoj lokaciji Tesla grad ima ukupno oko 800.000 kvadratnih metara građevinskih objekata, navodi se u saopštenju. 
Tesla grad u Makišu je, kako piše, samo deo projekta koji je Bogoljub Karić ponudio svim gradovima u Srbiju u kojima je sedište okruga, naravno u nešto manjem obimu, zavisno do stvarnih potreba i mogućnosti svakog grada koji prihvati ovaj projekat. 
"Izgradnja u Makišu, zapravo je vraćanje samopouzdanja nekad svetski poznatih srpskih građevinskih firmi, koje su gradile širom evropskog, afričkog i azijskog kontinenta. A Tesla grad u Makišu biće gradska celina po ugledu na slične koje postoje u Singapuru, Hongkongu, ali i u drugim velikim svetskim finansijskim centrima", piše u saopštenju. 
"Tesla grad je, zapravo, jedan od onih projekata koji doprinosi jačanju srpske ekonomije i ubrzava reforme koje je predsednik Aleksandar Vučić, kao premijer počeo, a sada kao šef države nastavlja i na međunarodnom planu. Svet će nas onoliko ceniti koliko uspemo da što pre vratimo Srbiji i onu ekonomsku snagu koju je imala i za koju su udareni temelji u fiskalnoj konsolidaciji i privlačenju velikih stranih investitora ne samo iz Evrope, već iz Kine i SAD, što je nesumnjivo zasluga predsednika Vučića", navodi BK grupa. Pogledajte najnoviji intervju Bogoljuba Karića.
Pročitajte OVDE ko je to rekao da su Vučićevi ljudi i partijske firme preuzeli Srbiju, a kriminalci su deo sistema?
Izvor: novaekonomija.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bogoljub je u Srbiji bio godinama begunac, a u Rusiji uspešni biznismen. Sa suprugom Milankom prvi put je prošle godine otvorio vrata svoje luksuzne vile i otkrio kako je izgedao njegov život u bekstvu. Inače, najavljeno je i snimanje filma o ovoj porodici.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA