Najnovije

A SEM TOGA? Izvestioci Saveta Evrope hvale Srbiju zbog izbora premijera iz LGBT zajednice

Imenovanje Ane Brnabić odražava nameru Srbije da pobedi predrasude, ohrabri novu viziju sveta koji se menja i teži boljoj usklađenosti sa standardima i vrednostima Saveta Evrope, ocenili su koizvestioci Parlamentarne skupštine SE

Ana Brnabić (Foto: Sinhua)

Imenovanje Ane Brnabić, prve žene koja je otvoreno pripadnica LGBT zajednice za premijerku Srbije, odražava nameru Srbije da pobedi predrasude, ohrabri novu viziju sveta koji se menja i teži boljoj usklađenosti sa standardima i vrednostima Saveta Evrope, ocenili su koizvestioci Parlamentarne skupštine SE, po okončanju monitornig misije u Srbiji, prenosi italijanska agencija Ansa.
Oni ujedno izrazavaju uverenje da će Srbija učiniti dalje napore i povesti inkluzivnu disksiju za izmenu ustava kada je reč pravosuđu, što je preduslov za depolitizovano pravosuđe i kada je reč o jačanju vladavine prava, navodi italijanska agencija.
Koizvestioci takođe izražavaju uvrenje da će politička volja vlasti u Srbiji i predstavnika albanske manjine omogućiti rešavanje "različitih kontroverznih pitanja", dodaje Ansa ne navodeći imena kozivestioca.
Koizvestioci Komiteta za monitoring PS SE Samad Seiodov i Marija Guzenina boravili su protekle nedelje u Srbiji. Ovako je ruska novinarka pitala premijerku, tada ministarku da li je na gej paradu došla s devojkom?
Pročitajte OVDE
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ana Brnabić, iako je prva gej premijerka u Srbiji, biće tek peti deklarisani gej premijer na svetu u savremenoj istoriji. Pre nje, četvoro premijera se javno deklarisalo kao pripadnik LGBT populacije. Evo i kojih četvoro premijera i premijerki su priznali svoje seksualno opredeljenje.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA