Najnovije

LIDER DSS PORUČUJE VUČIĆU: Možemo da pričamo samo kako da očuvamo Kosovo i Metohiju u Srbiji (VIDEO)

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović kaže da ta stranka načelno ne odbija poziv na dijalog o Kosovu, ali da takođe smatraju da je format tih razgovora bitan.

Miloš Jvanović (Foto: Printksrin N1)

“Ne pada nam na pamet da budemo u sali sa 500 ljudi gde se neće čuti ništa”, rekao je Jovanović i dodao da za DSS taj razgovor ne mora nužno da se vodi u Skupštini, već da mora da uključi i druge institucije poput Srpske pravoslavne crkve i Srpske akademije nauka i umetnosti. Smatra i da Skupština nije najbolje mesto za dijalog o Kosovu jer je odnos snaga u parlamentu, prema njegovoj oceni, rezultat laži koja poslednjih 10 godina postoji u javnosti, a to je da su evropske integracija i Kosovo odvojeni procesi. “Punopravno članstvo (u EU) znači odricanje od Kosova. Mi možemo da pričamo samo kako da očuvamo Kosovo i Metohiju u Srbiji. Istovremeno mislim da je pravi trenutak da se karte stave na sto i pokrene dijalog o evrointegracijama. Mi nikada nismo imali ozbiljnu raspravo o EU”, podseća on.
Jovanović kaže i da je odbijanje pojedinih opozicionih stranaka da se odazovu pozivu na dijalog o Kosovu takođe bežanje od odgovornosti, jer bi većina tih stranaka, prema njegovim rečima, mogla samo da se složi sa stavom Aleksandra Vučića o Kosovu, “što bi za njih bilo nezgodno”. Ističe i da se DSS zalaže za iste stvari kao koje pominju ostale stranke opozicije – modernizaciju i vladavinu prava, ali ističe da je njihov stav da za to Srbiji nije potrebna EU.  Jovanović je gostovao na Tv N1 zajedno sa Gordanom Čomić iz DS-a. Šta Dveri kažu na Vučićev poziv na "unutrašnji dijalog o Kosmetu" pogledajte OVDE.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA