Najnovije

VUČIĆ PRIMIO NOVOG BELORUSKOG AMBASADORA: "Poslao me Lukašenko i poručio..."

Aleksandar Vučić danas prvi put prima akreditivna pisma ambasadora od kako je stupio na dužnost predsednika Republike.

Detalj sa jednog sastanka Vučića i Lukašenka (foto: Tanjug video printskrin)

Pakistan Predsednik Srbije primio je akreditivna pisma ambasadora Islamske Republike Pakistan Sajeda Adila Gilanija i poželeo mu dobrodošlicu i uspeh u radu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima.
Vučić je izrazio zadovoljstvo što će imati priliku da, kroz saradnju sa ambasadorom Gilanijem, doprinosi unapređenju odnosa dveju zemalja, s obzirom na postojanje značajnih, a neiskorišćenih mogućnosti. 
Srpski predsednik je istakao da pakistanski ambasador može da računa na punu podršku i pomoć svih ovdašnjih institucija za inicijative i ideje koje mogu da doprinesu da odnosi Srbije i Pakistana budu sadržajniji. 
On je naglasio da je za Srbiju značajno da, uz pregovore o pristupanju Evropskoj uniji, u isto vreme neguje i razvija dobre odnose sa svim zemljama sveta. 
Ambasador Gilani je upoznao srpskog predsednika sa trenutnom situacijom u svojoj zemlji.
Predsednik Vučić je izrazio podršku pakistanskim naporima u borbi protiv terorizma. On je zamolio ambasadora Gilanija da prijateljskom narodu Pakistana prenese najbolje želje za svestrani napredak, a dvojica sagovornika su se saglasili da bi češća razmena zvaničnih poseta doprinela i približavanju naroda Srbije i Pakistana.
Belorusija
Predsednik Srbije primio je akreditivno pismo novog ambasadora Belorusije Valerija Briljeva.
Predajući akreditive, Briljev se Vučiću obratio na srpskom jeziku.
"Imam čast da vam predam akreditivna pisma kojima me je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko akredituje za izvanrednog opunomoćenog ambasadora Belorusije", rekao je Briljev.
Vučić je izrazio zadovoljstvo što se svi oblici saradnje dveju zemalja uspešno razvijaju, a posebno što je intenziviran politički dijalog na najvišem nivou. 
Beloruski ambasador je preneo srdačne pozdrave predsednika Aleksandra Lukašenka, na šta je srpski predsednik uzvratio ponovnim pozivom predsedniku Belorusije da zvanično poseti Srbiju.
Vučić je istakao da se i prilikom boravka u Minsku u januaru još jednom uverio da je Belorusija jedan od najdoslednijih i najpouzdanijih prijatelja Srbije. 
On je naglasio da se to prijateljstvo manifestuje i snažnom podrškom teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, odnosno nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i protivljenjem prijemu tzv. Kosova u različite međunarodne organizacije, na čemu smo veoma zahvalni, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika.
Vučić je beloruskom narodu i državnom rukovodstvu poručio da u Srbiji imaju iskrenog partnera za unapređenje bilateralnih odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa, a na dobrobit naroda obeju zemalja.
Beloruski ambasador je izneo nekoliko predloga za plasman srpskih proizvoda na belorusko tržište, što bi uvećalo spoljnotrgovinsku razmenu.
Srpski predsednik je rekao da će mu biti zadovoljstvo da beloruskom ambasadoru pruži svaku pomoć u obavljanju odgovorne diplomatske misije i primetio da ambasador Briljev odlično govori srpski jezik.
EU
Predsednik Srbije primio je akreditivno pismo novog šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Sema Fabricija.
Fabrici je rekao da mu je čast da preda akreditivna pisma kojim ga predsednik Evropskog saveta Donald Tusk akredituje za šefa Delegacije EU u Srbiji.
Predaji akreditiva, pored predstavnika Delegacije EU Oskara Benedikta, prisustvovala je, što se retko može videti, i porodica evropskog diplomate, supruga i tri sina, od kojih je najmlađi Vučiću, kada ga je pozdravio, rekao da mu je drago što ga je upoznao.
Vučić je akreditive primio u prisustvu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i savetnice sa spoljnu politiku Tanje Jović.
Fabrici na mestu šefa Delegacije EU menja Majkla Devenporta. A kako su Srbi upravo srušili Vladu Švedske, čitajte OVDE.  Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je Lukašenko posetio Srbiju pre tri godine
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA