Najnovije

Er Srbija se oglasila da li postaje lou kost kompanija

Tvrdnje koje su se juče pojavile u nekoliko beogradskih medija u vezi sa navodnom transformacijom Er Srbije u lou kost kompaniju u potpunosti su iskonstruisane i netačne, saopštila je Er Srbija.

Er Srbija ima čudne cene (Foto: Vikipedija)

Kao izvori za ove tvrdnje navedeni su neimenovani bivši zaposleni kompanije, kao i navodni pojedini putnici, čije su poruke sa društvenih mreža citirane u tekstu kao “krunski dokazi” za tvrdnje iznete u tekstu, saopštila je Er Srbija.
Er Srbija se ne transformiše u lou kost kompaniju. Er Srbija sleće i nastaviće da sleće na glavne svetske aerodrome kao što su JFK u NJujorku, Hitrou u Londonu, Šarl de Gol u Parizu i druge. Lou kost kompanije uglavnom sleću na manje aerodrome, udaljene od velikih gradova u kojima su takse za korišćenje aerodromskih usluga mnogo niže. Er Srbija ima vrhunski Premium salon na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, najbolji na Balkanu, dok lou kost tako nešto po pravilu nemaju. Er Srbija ima sopstveni program za česte putnike (freqyent flyer program) Air Serbia Etihad Guest Program sa preko 110.000 članova do sada, koji gostima pruža čitav spektar mogućnosti za ekonomičnije putovanje i bolje ukupno iskustvo putovanja.
Lou kost kompanije nemaju ovakvu vrstu programa. Na kraju, lou kost kompanije lete „od tačke A do tačke B“ (point-to-point), dok kod Er Srbije možete da kupite karte za putovanja do 42 destinacije preko čvorišta u Beogradu, kao i do stotina drugih destinacija, koje su dostupne posredstvom Er Srbija kod-šer partnera. Dakle, Er Srbija ne može nikako da se transformiše u lou kost kompaniju.
Ono što je tačno jeste da se u Er Srbiji dešava niz promena čiji je cilj da se postigne ekonomičnije poslovanje, veće uštede i povećanje profitabilnosti u jednoj veoma konkurentnoj industriji sa mnogo izazova. To nije nešto što se dešava samo u Er Srbiji, već se sa tim suočavaju sve svetske avio-kompanije. Pravila igre se menjaju, uspešniji će biti oni koji se najbolje prilagode novim pravilima. Mere racionalizacije doprineće boljoj organizaciji rada, uz optimalno korišćenje ljudskih resursa i uštede u poslovanju. Navedene mere neće ni na koji način uticati na redovno obavljanje poslovnih aktivnosti, niti će uticati na kvalitet usluge koja se pruža gostima.
Er Srbija iz godine u godinu beleži stabilan rast, iako posluje na veoma izazovnom tržištu – sa snažnom konkurencijom, izrazito sezonalnim karakterom poslovanja (najviše posla je tokom letnjih meseci, dok je broj gostiju manji tokom zimskog perioda), stalnim fluktuacijama na tržištu goriva i slično. Ipak, i pored svega navedenog, srpska nacionalna avio-kompanija raste i razvija se. Ove nedelje, Er Srbija je objavila svoje najnovije operativne rezultate koji pokazuju rast u svim ključnim pokazateljima. Er Srbija je prevezla 1,12 miliona putnika tokom prvih šest meseci 2017. što predstavlja povećanje od 3 odsto u odnosu na isti period prošle godine (1,08 miliona). Kapacitet mreže za prevoz putnika Er Srbije, koji se iskazuje proizvodom broja raspoloživih sedišta i ukupno pređenih kilometara (ASK), porastao je 16 odsto u odnosu na prošlu godinu, na 1,93 milijarde (u poređenju sa 1,67 milijardi). Er Srbija dostigla je prosečnu iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika od 70,5 odsto u prvoj polovini 2017. godine pokazujući povećanje od 3 procentna poena u odnosu na 2016. sa posebno visokim nivoom popunjenosti sedišta u drugom kvartalu od 73,3 odsto. Kargo prevoz avio-kompanije zabeležio je značajan dvocifreni rast od 54,6 odsto, sa 2.988 tona pošte i tereta prevezenih u prvoj polovini 2017. u poređenju sa 1.932 iz prethodne godine. Pročitajte OVDE navode zašto bi Er Srbija trebalo da postane lou kost kommpanija. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sletanje prvog aviona Er Srbija
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Nema dostupnih vesti.