Najnovije

STAMATOVIĆ: Samo 59 dana ostalo je do predaje srpske zemlje Vučićevim zapadnim i arapskim "prijateljima"

Milan Stamatović, predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS), zahteva raspisivanje referenduma, na kome će se narod izjasniti o prodaji srpskog zemljišta strancima, kako je predviđeno od 1. septembra, po osnovu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Milan Stamatović (Foto: Jutjub)

- Malinari su, za petak, na Ivanjdan, zbog ponižavajuće niske cene malina koja je rezultat kabadahijskog udruženog poduhvata Vlade i njenih hladnjačara monopolista, najavili blokadu Srbije, vojvođanski paori su nezadovoljni otkupnom cenom pšenice, samo još 59 dana ostalo je do stupanja na snagu pljačkaškog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kojim će srpska zemlja (i druge nepokretnosti) preći u ruke Vučićevih zapadnih i arapskih "prijatelja", dakle, selo uveliko gori, a baba iz prestonice još se češlja - izjavio je predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović, najavljujući da će njegova stranka pružiti svaku vrstu podrške srpskim poljoprivrednicima.
- Srbija je jedina zemlja koja se - suicidnim potpisom Božidara Đelića koji Vučićev režim nikada nije javno osporio - obavezala da, i pre ulaska u EU, izjednači prava kupovine zemlje stranih i domaćih fizičkih i pravnih lica. Pre pola godine, ministar poljoprivredni Nedimović je, kao "bog iz mašine", slagao da ima spremno rešenje, po kome će zemlju moći da kupuju samo oni stranci ili strane firme koji ovde imaju prebivalište najmanje pet godina. Ali, nažalost, veliki deo srpske zemlje već je prešao u ruke stranaca koji su, prostim osnivanjem firme (d.o.o) i kupovali naše poljoprivredno zemljište, tako da, samo u Vojvodini - to su samo javno dostupni podaci, a cifre su sigurno dramatično veće -  oko 10.000 hektara zemljišta već poseduju hrvatski bisnizmeni, jedna irska kompanija 13.000 hektara obradive zemlje, a jedna mađarska oko tri hiljade! Trojica naših tajkuna bliskih režimu imaju u vlasništvu 50.000 hektara, a u zakupu još 20.000 - objasnio je Stamatović.
- Umesto da kukamo nad zlom sudbinom i odlažemo rešenje ovog problema egzistencijalno važnog za opstanak državnog suvereniteta i srpske nacije, umesto licitiranja time koji je "evropski model zaštite" najbolji, Zdrava Srbija zahteva da se, i u ovome, ugledamo na naše severne susede Mađare koji su referendumom zaštitili svoje zemljište, tako što se ogromna većina građana, uz izlaznost od čak 80 odsto, izjasnila da ne žele da prodaju svoju teritoriju - poručio je Stamatović, upozoravajući još jednom vlast da se ne igra sa svojim građanima i da ponovo ne izbegava neposredno referendumsko izjašnjavanje, kao što je već to učinila sa pitanjima neophodnosti ulaska u EU, kao što odlaže izjašnjavanje o tome treba li Srbija da ide ka NATO ili referendum o Briselskom sporazumu koji je Vučić u proleće 2013. bio obećao, pa nas slagao.
Pročitati OVDE kakvim su se uvredama počastili Pajtić i Đukanović?
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju sa Milanom Stamatovićem.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA