Najnovije

OBRATILI SE VUČIĆU: Evo šta su mu poručile porodice ubijenih i nestalih sa Kosova!

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji zatražilo je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da na unutrašnji dijalog ne zove "krivce za sadašnju realnost" na Kosovu i Metohiji, bivšeg predsednika Borisa Tadića, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka i bivše DOS-ovske državnike.

Zid plača (Foto: Lola Đorđević)

Za Tadića u saopštenju kažu da je kao bivši predsednik Srbije otvorio put ka priznanju i omogućio priznanje Kosova i u vreme svog mandata tražio izmeštanje dijaloga Beograda i Prištine iz UN u nadležnost EU.
- Tadić danas zahteva da Srbija prizna Hašimu Tačiju stolicu u UN, a nije smeo i hteo da javno kaže i tada kao i sada da je Hašimu Tačiju mesto u Haškom tribunalu a ne u UN - kaže se u otvorenom pismu dostavljeno medijima.
U saopštenju navode i da ostale političare ne treba pozvati na dijalog jer su, kako navode, počinili teško krivično delo odlukom vlade iz 2002. godine o oslobađanju albanskih zločinaca LJuana i Bekima Mazrekua, iako su priznali da su ubijali srpske civile i silovali srpske devojčice.
- Takvi zločinci su oslobođeni od strane tadašnje vlade koja je to učinila protivno zakonu i Ustavu Republiku Srbije i pored toga što su pravosnažno osuđeni na 20 godina robije - navodi udruženje.
To udruženje smatra da su i komandanti nekadašnje OVK, kao i DOS-ovski režim odgovorni za saučesništvo u zločinima počinjenih na KIM i navode da je odlukom savezne vlade Vojislava Koštunice i republičke vlade Zorana Đinđića oslobođeno 2.108 pripadnika terorističke OVK.
Smatraju da glavna tema dijaloga mora da bude imenovanje krivaca za pogubne odluke bivših državnika. Pogledajte OVDE novu izjavu Vučića o Kosovu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako se protestovalo kada je Kosovo proglasilo nezavisnost:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA