Najnovije

VOJNA PARADA U BELORUSIJI: Evo šta je Lukašenko pokazao svetu i koga je pozvao iz Srbije (VIDEO/FOTO)

Povodom obeležavanja Dana nezavisnosti Belorusije i 70 godina od oslobođanja od nacističkog okupatora u Minsku je održana veličanstvena vojna parada. Predsednik Belorusije Aleksandar Grigorjevič Lukašenko na paradu, koja je održana na sam dan praznika 3. jula, stigao je u pratnji najmlađeg sina Nikolaja.

Parada u Minsku (Foto: Jutjub)

U svom govoru Lukašenko je rekao da je za njegov narod sećanje o herojskom delu predaka svetinja. – Sećanje nam ne daje šansu da napravimo grešku. Sve to posebno je važno u aktuelnom trenutku kada su političke međunarodne tenzije podignute na najviši nivo a njihovi vojni potencijali akumuliraju svoje snage u blizini naših granica, naglasio je beloruski lider. Prema rečima predsednika Lukašenka Belorusija je u Drugom svetskom ratu pretrpela velike gubitke a tokom ratnih dejstava izgubila trećinu stanovništva. Međutim, kako je zaključio predsednik slobodarski duh beloruskog naroda i njegove volje da se odupre porobljivačunikako nije i nikada neće biti slomljen.

Na paradi su prikazani tenkovi, borbena vozila, raketni sistemi i drugo oružje. Potencirana su oružja koja su Beloruske proizvodnje.

Takođe, marširali su i vojnici obučeni u uniforme Crvene armije za zastavama beloruskih jedinica koje su stigle do Berlina. Osim vojnih prikazana su i civilna vozila, traktori i teški kamioni koji se proizvode u Belorusiji.

Na poziv Lukašenka, paradi je prisustvovao narodni poslanik i počasni konzul Dragomir Karić. Pogledajte ceo snimak parade: Na koji deo fronta je Asad uputio ruske "terminatore"saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kako se reklamira vojska Belorusije.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA