Najnovije

Evo zbog čega Vučić ipak neće ići u Srebrenicu

Iako je planirao, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ipak neće ići na komemoraciju u Srebrenicu.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Kako je potvrđeno u njegovom kabinetu, Vučić će se 11. jula, kada se održava komemoracija u Potočarima, sresti sa Redžepom Erdoganom, predsednikom Turske.
Aleksandar Vučić je pre nekoliko dana izjavio da ne zna da li će ići na komemoraciju žrtvama Srebrenici, ali da će svakako tog dana iskazati pijetet. On je naveo da treba da se vidi šta je najbolje za same domaćine i koga pozivaju.
- „Oni imaju neke svoje uslove i zahteve. Mislim da je važnije da sačuvamo dobre odnose. Naravno da ću i tog dana iskazati svoj pijetet - poručio je Vučić.

Predsednik Srbije nije ni pozvan?

Nije poznato da li je predsednik Srbije uopšte pozvan na komemoraciju. U Organizacionom odboru za obeležavanje 11. jula su rekli da je otvoren poziv za sve one koji osećaju pijetet prema žrtvama, dodajući da oni nisu upućivali nikakve zvanične pozive stranim zvaničnicima. Kada je u pitanju Vučić, objasnili su, njegov dolazak je pitanje za državu.
Međutim, u Predsedništvu BiH navode da je slanje pozivnica posao Organizacionog odbora.
Na komemoraciji žrtvama u Srebrenici, Vučić je bio pre dve godine, tada kao premijer, ali se u Beograd vratio sa lakšim povredama. NJega je u Potočarima napala razlaurena masa, koja je probila zaštinu ogradu i srpsku delegaciju gađala cipelama, flašama vode... a srpski premijer tom prilikom pogođen je kamenom u glavu.
Da li će aktuelna premijerka Ana Brnabić ili neki ministar odati počast žrtvama u Srebrenici, još nije odlučeno. Kako je u Vladi rečeno, to tek treba da bude tema na jednoj od narednih sednica.
Za sada je poznato da će u Potočare ići lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, predsednik LDP Čedomir Jovanović, kao i Nenad Čanak, lider LSV. Odlazak je najavio i Muamer Zukorlić, predsednik BDZ.
Pročitajte OVDE kako se Vučić pavdao ruskom ambasadoru zbog izjava premijerke Ane Brnabić o srpskom izboru-EU, umesto Rusije.
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Aleksandar Vučić se u maju sastao u Pekingu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom sa kojim je razgovarao o ekonomskoj saradnji dve zemlje i situaciji u regionu, kao i zajedničkim infrastrukturnim projektima.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA