Najnovije

ŠOK OTKRIĆE! Tramp još nije obustavio Obaminu tajnu operaciju uništenja Rusije i Putina! (VIDEO)

Pre nego što je otišao sa dužnosti, predsednik SAD Barak Obama je tajno naredio prikrivenu hakersku operaciju za postavljanje sajber oružja u osetljivu rusku infrastrukturu u znak osvete za njihovo navodno mešanje u izbore u SAD, objavio je Washington Post.

Tramp, Obama i Putin (Foto: Sinhua, Kremlin.ru)

Anti War izveštava: Iako većina članaka jednostavno ponavlja jedno te i isto i poziva na sankcije, oni su takođe otkrili tajnu naredbu predsednika Obame u znak "osvete" za navodno hakovanje.
Obaveštajne agencije SAD, nakon što su dobile dozvolu od Obame da deluju, nisu trebale da traže odobrenje od Trampa da nastave sa akcijama a Tramp nije izdao naređenje za poništenje Obaminih akcija protiv Moskve.
Ova ranije tajna naredba je uključivala da američka obaveštajna služba dizajnira i postavi seriju sajber oružja u ruske infrastrukturne sisteme, sa zvaničnicima koji kažu da su oni namenjeni da se aktiviraju iz daljine kako bi pogodili najvažnije mreže u Rusiji i dizajnirani su da "im nanesu bol i nelagodnost."
SAD su, naravno, u više navrata pretile "osvetničkim" sajber napadima protiv Rusije, i obećali su da će tim srušiti velike delove njihove ekonomije. Ovo se čini da su prvi konkretni planovi da se zapravo infiltriraju u ruske mreže i podmetnu takvo oružje.
Uprkos dugogodišnjoj prirodi pretnji, do kraja poslednjeg mandata Obame, sve je ovo bilo u fazi "planiranja." Nije potpuno jasno gde se taj plan razvio, ali zvaničnici kažu da obaveštajna zajednica, nakon što je dobila dozvolu od Obame, nije trebala dalje odobravanje od Trampa da nastave sa tim, i da je on zapravo trebalo da izda naređenje za poništenje toga, što kažu da nije uradio.
Detalji o tome koliko daleko je sve ovo stiglo su zapravo prilično oskudni, ali je rečeno da je cilj to da SAD ima mogućnost da se osveti istog trenutka kada sledeći put budu imali sajber napad za koji naperavaju da okrive Rusiju.
Neizgovoreno u ovom dugom izveštaju, koji citira neimenovanog bivšeg zvaničnike Obamine administracije, zagovarajući ovaj plan, je to da ako bi se objavilo da takav program postoji, tako bi obavestili Rusiju o toj pretnji.
Međutim, ovo odražava prioritet bivše administracije, koja nastavlja da iznosi tvrdnje da je Rusija izabrala predsednika Trampa, prioritet koji je dovoljno visok da žrtvuju ono što je trebalo biti izuzetno tajna operacija sajber napada.
Vašington je u više navrata pretio osvetničkim napadima protiv Rusije i obećavao da će srušiti velike delove ruske ekonomije.
Podsetimo, bivši šef FBI-a DŽejms Komi svedočio je pred senatskim obaveštajnim odborom, o tome je li predsednik Tramp na njega vršio pritisak da obustavi istrage u vezi s ruskim mešanjem i uticajem na američke izbore. 
S druge strane, ruski predsednik Vladimir Putin više puta je demantovao tvrdnje da se Moskva mešala u američke predsedničke izbore, navodeći da za to nema dokaza.
Putin je ocenio da optužbe za rusko mešanje predstavljaju nezadovoljstvo demokrata koji su izgubili izbore i dodao da je Tramp pobedio jer je imao uspešniju kampanju.
Pročitajte OVDE i kako Putin iz Kalinjingrada može da uništi London i Berlin?
Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poslednje primirje u Siriji trajalo je samo sedam dana. Zemlja u kojoj je broj mrtvih od 2011. godine, kada je rat počeo, premašio 300.000, od kojih gotovo 87.000 civila, sudeći prema poslednjim događajima, postala je poligon za obračun svetskih sila, pre svih Amerike i Rusije.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA