Najnovije

TAČI PERE BIOGRAFIJU: Jednom Zmija, uvek Zmija!

U momentima kada se kosovski predsednik i osnivač zločinačke OVK Hašim Tači suočava s mogućim optužbama za ratne zločine pred Specijalnim sudom u Hagu, on je odlučio da se odrekne svog dobro poznatog nadimka Zmija, a sa njim i cele zločinačke prošlosti!

Tači (Foto: Jutjub)

Kada su Tačija pitali šta misli o svom nadimku koji je pritom sam sebi nadenuo, počinjenim zločinima i eventualnim optužnicama on je najpre “ostao bez teksta”, a nakon kraće pauze rekao:
- Pre svega, ja sam bio vrhovni politički komandant, a ne vojni komandat. Drugo, nijedan specijalni sud na svetu ne može da prekraja istoriju. Mi nemamo ništa da krijemo - piše nemački Špigl, a prenose prištinski mediji.
Špigl podseća da je njegov nadimak tokom rata bio Zmija jer nije ostavljao tragove, ali navodi da je sada drugačije i da već nekoliko poslednjih godina, “njegove tragove” prate tužioci za ratne zločine.
- I sada, kada ima privilegiju da svom bivšem saborcu Ramušu Haradinaju da zadatak da formira novu vladu, Tači je suočen sa mogućim optužbama za ratne zločine Specijalnog suda u Hagu - navodi list.
Komentarišući Tačijevu taktiku general Momir Stojanović kaže da ga to ni malo ne čudi, ali da ga to neće spasiti zatvora u koji će jednog dana otići.
- Tačiju je nadimak Zmija nekada mnogo prijao, a sada gledamo situaciju kada terorista umiva lice. Dok je 1998. i 1999. godine vršio krvave pirove, bio je oduševljen kad su ga njegovi sunarodnici nazivali Zmijom, to je značilo da je oštar, sposoban, hladnokrvan... Sada kada, kad mu preti optužnica, on bi želeo da bude umiven i fin, demokrata, koji nema veze sa zločinima OVK . Mislim da je Hašimu Tačiju i njegovim komandantima odavno mesto iza rešetaka - komentariše general.
Sa njim je saglasan i predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.
- Odricanje od nadimka, pa čak imena ili prezimena ne menja suštinu stvari što se tiče njegove odgovornosti za počinjene zločine od strane OVK. Zločini koje je počinio ostaju bez obzora šta on sada pričao - kaže Drecun.

Hašimovi zločini

Podsećanja radi, tokom devedesetih, kad su teroristi OVK ubijali i klali Srbe po Kosovu i Metohiji, naređivali ubistva civila, dece i istrebili cela sela, kada je pod Tačijevom komandom preko noć́i nestajalo po sto-dvesta Srba, običnih građana, a da im se do dan-danas ne zna ni grob, Tači je bio ponosan na svoj nadimak nazivao je sebe “prvim čovekom OVK”, i govorio da je Zmija neuhvatljiva…

I dalje nosi specialno odelo za Srbe

Tači opet obukao “specijalno odelo sa Srbe“. Kosovski predsednik Hašim Tači i za sastanka u Briselu sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem iz ormara je izvukao isto teget odelo koje oblači kad god treba da se sretne sa šefom države Srbije. Tako je bilo sa bivšim predsednikom Tomislavom Nikolićem, a tradicija je nastavljena i sa Aleksandrom Vučićem, u Sloveniji na samitu „Brdo-Brioni“.
Politikant Vučić i njegova mafijaška vlast su pokorili Srbiju, ali nisu nepobedivi, narod te parazite može da razjuri!Više o tome čitajteOVDE.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zločinac Hašim Tači u poseti Hrvatskoj kod Kolinde 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA