Najnovije

Asad spreman da zada najjači udar Islamskoj državi do sada! Vojska čeka naređenje za juriš!

Poslednji čas za napad na istočnu Salamiju se približava, što znači da će prisustvo Islamske države u centralnoj Siriji uskoro prestati.

Asad (Foto: SANA)

Sa hiljadama vojnika mobilisanih u istočnoj Hami, uključujući i elitne Tigrove, Sirijska arapska vojska (SAA) ima svoje znamenitosti u strateškom gradu Ukajrbatu, što je njihovo (Islamska država) najvažnije uporište u centralnom delu zemlje.
Gubitak Ukajrbata biće najveći gubitak od kog se Islamska država neće moći oporaviti, jer se grad nalazi duž strateškog puta koji vodi do uporišta terorističke grupe - grada Sukna na istoku i autoputa Palmira-Homs na jugu.
Kada se Ukajrbat oslobodi, Sirijska arapska vojska (SAA) moći će da zatvori stranicu istorije dominacije Islamske države između pokrajina Hame i Homsa - na kraju, i centralne Sirije. Pro-vladine jedinice koje su uključene u ovu predstojeću bitku su sledeće:
Tigrovi, Livaa Al-Kuds (palestinska paravojna formacija), 11. tenkovska divizija, Nacionalne odbrambene snage (NDF), Štit Kalamuna (3. oklopna divizija), Sirijska socijalistička nacionalna partija (SSNP - uglavnom pravoslavni Sirijci). Ruske trupe umarširale na jugozapad Sirije. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako su Rusi torpedovali konvoj od 12 tankera sa naftom ID
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA