Najnovije

DAČIĆ SE PONOVO OGLASIO: Moji kritičari bi da predaju celo Kosovo!

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova i lider SPS-a Ivica Dačić uzvratio je onima koji kritikuju njegov predlog o razgraničenju, kao način rešavanja pitanja Kosova i Metohije, tvrdnjom da oni zapravo žele da predaju Albancima celo Kosovo.

DAČIĆ (Foto: Jutjub)

"Jasno sam izneo svoj predlog da se izvrši razgraničenje na ono šta je srpsko, a šta albansko, jer je to u interesu i Srba i Albanaca, i to je jedino moguće trajno rešenje, a histerični napadi na mene zbog tog predloga pokazuju o kakvim se licemerima radi", istakao je Dačić u izjavi za Tanjug.
Dačić ocenjuje da njegovi kritičari, koji mu, kako kaže, zameraju da tim predlogom navodno nešto izdaje ili provocira sukobe, u stvari hoće da predaju celo Kosovo, jer tako oni "vide unutrašnji dijalog".
"Srbija nikad neće prihvatiti jednostrano proglašenu nezavisnost, ona hoće dijalog o trajnom rešenju. Zato su jadni ovi pokušaji da ubiju jedino moguće trajno rešenje koje je u interesu i Srba i Albanaca, a koje prihvataju i Srbi i Albanci", ističe Dačić.
"Ako Holandija i Belgija mogu da razmenjuju teritoriju, ako to mogu Indija i Bangladeš, ali i mnogi drugi, zašto to ne bi smeli Srbi i Albanci, ako je to rešenje koje garantuje mir u ovom veku", pita Dačić u izjavi za Tanjug.
"Ceo svet se, nažalost, bavio Srbima i Albancima, imam pravo, valjda, i ja", primećuje Dačić.
On podseća da je kompromis "samo onaj dogovor u kome svako dobija pomalo od nečega što ne želi".
"Osim ako moji kritičari ne misle da Srbi treba sve da izgube", navodi Dačić i ukazuje da se to onda ne zove dogovor.
"Jadno je to što neki misle da biti moderan, liberalan ili proevropski znači obavezno biti antisrpski", zaključuje ministar. Pročitajte OVDE na šta Dveri upozoravaju građane Srbije! Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

BONUS VIDEO

Evo šta je Lazanski govorio o Kosovu pre par meseci...
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA