Najnovije

NAJNOVIJE UPOZORENJE SRS: Teško Srbima na Kosmetu! (VIDEO)

BEOGRAD - Na današnjoj konferenciji za novinare, potpredsednik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić obratio se nadležnim organima povodom dva problema koji muče naše ljude na teritoriji Kosova i Metohije.

Konferencija SRS (Foto: SRS)

Prvi problem se odnosi na to što predsednici privremenih organa, jedinica lokalne samouprave Republike Srbije na teritoriji Kosova i Metohije, koji su istovremeno i funkcioneri lokalne samouprave po Tačijevim zakonima, ne priznaju pravosnažne sudske presude sudova Republike Srbije. Srbi koji su u Gračanici, bez ikakvog razloga, izbačeni sa posla, dobili su postupke pred srpskim sudovima. Međutim, ljudi nisu vraćeni na posao jer u Gračanici radi kadar Srpske napredne stranke, Karadžić, koji prima platu iz budžeta Republike Srbije i iz budžeta terorističkog Kosova, i nema te sile koja može njega da natera da primeni i da poštuje pravosnažne sudske presude sudova Republike Srbije.
Drugi problem je to što je Srbija po Briselskom sporazumu navodno bila u obavezi da formira svoje telekomunikaciono preduzeće za teritoriju Kosova i Metohije. Pozvani su svi Srbi pretplatnici usluga, da obnove ugovore. Da bi to uradili, Srbi su morali da donesu ličnu kartu terorističkog Kosova, i da na toj ličnoj karti piše, ne da su Srbi, nego da su Kosovari. Znači, organ Republike Srbije tera Srbe da se izjašnjavaju da su Kosovari. Sa tim ugovorom i sa tim mobilnim telefonom ne mogu više da plaćaju usluge u Beogradu kao što su to ranije radili, jer je to već roming. I uplata svih troškova korišćenja mobilnih telefona vrši se samo u ekspozituri NLB banke u Kosovskoj Mitrovici, i to samo u evrima.
Srpski radikali se pitaju: kako to ova vlast štiti interese Srba na Kosovu?
Dok god važi deviza „Evropska unija nema alternativu“ i dok Srbija bude išla tom stazom, nama će se dešavati loše stvari jer ova vlast ne stavlja na prvo mesto ovaj narod i državu i ne štiti fundamentalne interese svojih građana. Pročitajte šta Milićka kaže o Beriću OVDE
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

BONUS VIDEO

Pogledajte šta je Šešelj pričao devedesetih u Srpskoj Krajini:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA