Najnovije

SUKNA JE IZA LEĐA: Sirijske snage već krče pustinju prema Deir Ez Zoru! (VIDEO)

Sirijska arapska armija nastavila je kopnene operacije na istoku pokrajine Homs, izvršivši udar na položaje Islamske države u području DŽub al DŽara.

SAA krči put prema Deir Ez Zoru (Foto: Tviter)

Predvođeni 11. tenkovskom divizijom Snaga nacionalne odbrane, vojni odredi lojalni vlastima u Damasku oslobodili su danas mesto Al Taravi na putu Palmira-Deir Ez Zor. Borba za ovo mesto započeta je tokom jučerašnjeg dana, nakon opsežnog bombardovanja ruske avijacije, koja je nanela velike gubitke teroristima, pre svega u mehanizaciji. Dejstva ruske avijacije po teroristima u ovom području možete da pogledate OVDE.
U borbama za Al Taravi, sirijske snage uništile su najmanje tri borbena vozila ID-a i ubile više od deset terorista, dok se ostatak povukao dalje prema istoku, navode vojni izvori na koje se pozivaju sirijski mediji. Prema njihovoj najavi, očekuje se da će SAA svoja dejstva nastaviti u pravcu severa, kako bi obezbedile celo područje DŽub al DŽara. Nakon oslobođenja Sukne, u toku je veliko preraspoređivanje snaga Sirijske arapske armije. Veliki deo jedinica koje su učestvovale u gotovo dvomesečnoj borbi za poslednje veliko uporište Islamske države n istoku Homsa, sada je prebačeno u severne delove Homsa, gde se vode žestoke borbe za važne saobraćajnice, koje ovu pokrajinu povezuju sa severnim delovima zemlje: Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je oslobođena Al Sukna
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA