Najnovije

VULIN KOD ŠOJGUA: Da li će Srbija u NATO i stižu li ruski migovi? (FOTO)

Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu računa na nastavak povećanja vojne i vojno-tehničke saradnje sa Srbijom nakon imenovanja Aleksandra Vulina za ministra odbrane te zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Vulin kod Šojgua (Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije)

- Pre svega, želim da čestitam imenovanje na mesto ministra odbrane. Nadam se da će dinamika, koju imamo u vojnoj i vojno-tehničkoj saradnji, ne samo biti nastavljena, već i umnožena – rekao je Sergej Šojgu.

On je istakao da su, u poslednjih nekoliko godina, vojske dve zemlje uradile mnogo. - To se tiče i vojno-tehničke saradnje, naše pomoći u isporukama naoružanja i vojne opreme. Ovo se odnosi, naravno, i na vojnu saradnju, zajedničke vežbe, razmene delegacija, ne samo na nivou vrhovne komande, već i na nivou srednjeg i nižeg ranga, naglasio je Ministar odbrane Rusije. General armije Sergej Šojgu zahvalio se Aleksandru Vulinu za učešće ekipe Srbije na Međunarodnim vojnim igrama. - I učestvovala je dostojno. Iskreno da kažem, u polufinalu Tenkovskog biatlona, bio sam tužan zbog vas – rekao je šef vojnog resora Rusije.

Zauzvrat, Aleksandar Vulin čestitao je ruskom kolegi još jednu pobedu tima Ruske Federacije u Tenkovskom biatlonu i preneo pozdrave Vrhovnog komandanta, predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prenelo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije. On je istakao visok nivo saradnje vojski dveju zemalja i zahvalio Rusiji za vojno-tehničku pomoć. Vulin je, takođe, uverio generala armije Sergeja Šojgua, da Srbija nikada neće ući u NATO, dok je on ministar odbrane, a Aleksandar Vučić predsednik zemlje.

- Nastavićemo zajedno da sprovodimo zajedničke vežbe i da vodimo politiku vojne neutralnosti – rekao je Aleksandar Vulin. Po okončanju razgovora Vulin je dao izjavu za Tanjug u kojoj je rekao da je sa svojim ruskim kolegom razgovarao o saradnji u oblasti odbrane i vojne industrije.

Kako je rekao srpski ministar odbrane, migovi stižu po planu, do kraja godine, kao i tehnika koja će pripasti kopnenoj vojsci. On je istakao i da će se u svakoj odluci voditi računa o interesima Srbije na prvom mestu, navodeći da su interesi Srbije da ima najbolje moguće odnose sa Ruskom Federacijom, kao i da je to rekao svom sagovorniku. Sa druge strane, upravo je predsednik Vučić danas, nakon sastanka sa Dejvidom Mekalisterom, objasio da je glavni prioritet njegovog režima ulazak u Evropsku uniju, a "odnose sa Rusijom" svrstao među glavne probleme koji stoje na tom "putu". Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

BEZ KOMENTARA: Putin i Šojgu na pecanju:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA