Najnovije

MOLDAVIJA PRED PAKLOM: NATO baza se priprema, a predsednik je protiv!

Predsednik Moldavije Igor Dodon je na konferenciji za štampu nakon posete vojnom poligonu Buljboak, čija modernizacija američkim novcem izaziva zabrinutost javnosti, izjavio da neće dozvoliti pridruživanje te neutralne republike vojnom bloku.

Predsednik Moldavije (Foto: Jutjub)

„Moldavija ne treba da ulazi u vojne blokove, nevažno da li je to NATO ili neki drugi. Ako Vlada zajedno sa parlamentarnom većinom, motivisanom iz inostranstva, proba da uvukče Moldaviju u regionalni vojni konflikt kao učesnika geopolitičke borbe u regionu, biću prinuđen da budem oštar kako bih obezbedio mir i nacionalnu bezbednost. Zajedno sa moldavskim narodom usmerićemo svoje napore na to da oborimo tu vlast svim mogućim sredstvima“, rekao je Dodon.
Pozivi na povećanje saradnje sa NATO-om čuju se često od rukovodstva Demokratske partije Moldavije koja kontroliše lokalni parlament. Država sarađuje sa Alijansom u okviru individualnog plana partnerstva koji je potpisan 2006. godine i obnovljen 2010. godine. On predviđa proširenje saradnje sa Alijansom u skladu sa kojim se eksperti NATO-a konsultuju moldavskom vojskom. Sa svoje strane, republika pruža pomoć mirovnim misijama Alijanse, šaljući tamo svoje vojnike. Pogledajte OVDE kako se NATO obračunava sa Crnogorcima. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Na dva snimka koja slede možete videti kako se odvijao Dnjestarski rat u Moldaviji, sukob koji je trajao paralelno sa jugoslovenskim:

Bonus video

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA