Najnovije

VLASI OŠTRO: Deklaracija podseća na Memorandum SANU

Savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja, Azem Vlasi izjavio je da ga najava Deklaracije o opstanku srpskog naroda podseća na Memorandum SANU iz 1986, te veruje da je njen cilj ujedinjenje teritorija u regonu na kojima žive Srbi.

Azem Vlasi (Foto: Jutjub)

On u intervjuu za bošnjački portal INS optužuje Srbiju da je glavni remetilački faktor u regionu, a međunarodnoj zajednici zamera što poklanja poverenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću:
- Vučić se nameće javnosti na Zapadu i u regionu kao svojevrsni lider Balkana. Takvim ga želi videti i Zapad, pre svega u Nemačkoj, gde traže partnere za ovaj deo sveta - kaže Vlasi.
Tvrdi da je cilj najavljene Deklaracije o zaštiti srpskih interesa ujedinjenje teritorija gde žive Srbi, samo su sredstva, ocenjuje, drugačija od onih iz Memoraduma SANU.
Pošto ciljevi postavljeni Memorandumom SANU-a o takozvanoj "velikoj Srbiji" nisu ostvareni, "Srbi hoće barem nešto", misli Vlasi.
- To je Srbija sa pola Bosne, Vojvodinom, a nisu digli ruke ni od Crne Gore - ocenjuje on i veruje da Srbija želi da zadrži i deo Kosova, severno od Mitrovice.
Vlasiju se čini da srpskom političkom scenom dominiraju ljudi koji, kako kaže, misle, pošto je Srbija izgubila ratove devedesetih za veliku Srbiju i teritorije, "da mogu u miru nastaviti i političkim sredstvima ostvariti te velikosrpske pretenzije".
- Politički podržavaju atmosferu kojom podsećaju da nisu odustali od tih ciljeva. To cela naša regija treba da shvati i uzme ozbiljno - smatra on. Pogledajte OVDE šta je Mihajlo Medenica poručio Dačiću. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte ovde kako je Azem Vlasi optužio Ruse za atentat na njega:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA