Najnovije

EPILOG "AGROKOR" AGONIJE? Todorić tuži Hrvatsku! Evo šta traži!

Porodica Todorić sprema tužbe protiv hrvatske vlade i to prvo u Holandiji, da bi kasnije otvorila sudske postupke i u Hrvatskoj, piše zagrebački Nacional.

Ivica Todorić (Foto: Jutjub)

"Ivica Todorić preduzima pripremne radnje za pokretanje odgovarajućeg pravnog postupka u Holandiji protiv hrvatske vlade. Cilj postupka bio bi da se pokaže i dokaže da je Todorić kao vlasnik Agrokora pretrpeo enormnu štetu nakon donošenja "lex Agrokora", navodi se u tekstu.
 
Dodaje se da bi, bude li postupak po njega uspešan, Todorić mogao da pokrene postupak kojim bi od države tražio da mu se nadoknadi šteta.
 
"Todorić smatra da mu je država nizom postupaka ukrala otprilike godinu dana vremena da sam pokuša da reši problem i izađe iz krize. Sada se pokazuje da je kandidata za kupovinu koncerna u krizi bilo i da se o tome moglo diskutovati još neko vreme pre nego što bi banke pokrenule procedure koje su najavljivale", ispričao je jedan strani izvor.
Hrvatska država je u martu donela "lex Agrokor" i preuzela upravu nad najvećom domaćom privatnom kompanijom u vlasništvu Todorića, koja je posrnula pod teretom dugova procenjenih na više milijardi evra, kako bi sprečila urušavanje privrednog i finansijskog sistema u zemlji.
Pročitajte OVDE kako je američki lešinarski fond "Nighthead Capital" praktično preuzeo Agrokor sa 480 miliona evra novog kredita, čime je postao najveći poverilac hrvatskog giganta-gubitaša.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Prošlo je više od sto dana od uvođenja vanredne uprave u Agrokor: Šta je do sada urađeno, ima li spasa za tu kompaniju? 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA