Najnovije

CRNO IM SE PIŠE: Sirijska vojska sa Hezbolahom desetkuje džihadiste severno od Damaska!

Sirijski borbeni avioni izvršili su nekoliko vazdušnih napada protiv džihadista islamske države na zapadu Kalamuna, severno od Damaska, uz granicu s Libanom, u sklopu šire ofanzive uništavanja terorista iz tog područja, u čemu im pomaže i libanski Hezbolah.

Sirijski avion (Foto: Jutjub)

Kako navode vojni izvori, vazdušni udari uništili su komunikacijski centar za grupu na području brda Al Hašišat, kao i nekoliko drugih terorističkih uporišta u mestima Jaroud Jarajer i Jaroud Karah u zapadnom delu Kalamuna.
Artiljerijske jedinice sirijske vojske su iskoristile priliku i posle vazdušnih udara bombardovale jedinice ID, uništivši nekoliko vozila, a ubijeno je najmanje 20 džihadista.
Amn, javlja i da je uz podršku ruskih aviona, Sirijska vojska savladala odbranu ID u centralnoj Siriji, oslobađajući veliki deo teritorije na jugu Rake.Sirijci su preuzeli kontrolu nad nekoliko brda jugoistočno od Itrahije i na pragu su potpunog opkoljavanja ID u centralnoj Siriji Vladine trupe su oslobodile 1300 kvadratnih kilometara blizu granice s Jordanom.
Pročitajte OVDE kakvo je to krvoproliće sve izvesnije u južnoj Siriji a u pitanju su sirijske i američke trupe?
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Pogledajte najnovije snimke borbi iz Sirije.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA