Najnovije

KONTRA UDAR: Potvrđeno - snima se film o Karadžiću!

BEOGRAD / BANJALUKA - Nakon što je predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao da bi trebalo snimiti film o Radovanu Karadžiću kao odgovor na snimanje filma o Aliji Izetbegoviću, RTRS je potvrdio da će snimiti film o Karadžiću.

Radovan Karadžić (Foto: Jutjub)

Direktor RTRS (Radio-televizija Republike Srpske) Draško Milinović, rekao je za "Novosti" da će ova kuća stati iza ideje o snimanju igranog filma o Karadžiću, a advokat Radovana Karadžića, Goran Petronijević, kaže da se nada da će i sam Karadžić biti uključen u snimanje filma.
Komentarišući izjavu predsednika RS Milorada Dodika da bi RTRS trebalo da snimi film o Karadžiću i njegovom učešću u borbi za slobodu srpskog naroda, kao odgovor na snimanje turske serije o Aliji Izetbegoviću, Milinović kaže da je ova televizija spremna da se upusti u realizaciju takvog projekta:
- To je veoma ozbiljan posao koji bi zahtevao jaku produkciju, vreme, kvalitetan scenario i režiju, bez kojih nema nijednog filma. Ukoliko bi se napravio dobar scenario i složile sve kockice, RTRS je spreman da produkciono, tehnički i tehnološki stane iza toga sa svim svojim kapacitetima.
Karadžićev branilac pred Tribunalom Goran Petronijević kaže, za "Novosti", da se nada da bi Radovan sa slobode mogao da učestvuje u stvaranju filma o njemu.
- Ako ne bude tako, sigurno ćemo tražiti neki način da se uključi u taj projekat, recimo savetodavno, pismima... Sa Karadžićem nisam razgovarao o ovoj temi, jer je nova - kaže Petronijević, podsećajući da je već snimljen dokumentarni film o prvom predsedniku RS, sada zatočenom u Sheveningenu.
On je ubeđen da će se pokazati da je njegov branjenik pozitivna istorijska ličnost, koja zaslužuje da njen život, rad i odluke koje je donosila u najtežim okolnostima po srpski narod budu zabeleženi na filmskom platnu.
Pročitajte OVDE kako Šutanovac preti Vučiću!
Izvor: Pravda / Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

BONUS VIDEO

Pogledajte jedno od izlaganja Karadžića u Hagu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA