Najnovije

BRATSKI: U Srbiju stiže Mi-8 od Rusije

Rusija je poslala Srbiji helikopter Mi-8 koji će stupiti na dežurstvo u okviru Srpsko-ruskog humanitarnog centra kako bi pomagao domaćim službama u slučaju izbijanja požara, saopšteno je iz ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Mi-8 (Foto: Jutjub)

Kako Sputnjik saznaje od kodirektora Centra Bojana Glamočlije helikopter je jutros krenuo iz Rusije, a nakon što preleti preko Belorusije, Poljske, Slovačke i Mađarske trebalo bi da sleti u Niš oko 18 časova. Reč je o letelici koja ima ugrađen dodatni rezervoar za gašenje požara. 
"Zamolili smo kolege iz MČS-a da nam pošalju helikopter, jer on može da primi više vatrogasaca od aviona za gašenje požara", kaže Glamočlija.
Pored dodatnog rezervoara za vodu, helikopter je opremljen i opremom za spuštanje i podizanje spasilaca ili povređenih.
U Ministarstvu kažu da je odluka da se helikopter pošalje u Srbiju doneta na osnovu potrebe da se pomogne humanitarnoj operaciji u našoj zemlji zbog izuzetno visokih temperatura u regionu i povećane pretnje od izbijanja požara.
Helikopter Mi-8, zajedno sa posadom, biće stacioniran na aerodromu „Konstantin Veliki“ i biće spreman da u svako doba dana uzleti u slučaju potrebe.
Navodi se i da posada koja je doletela u Niš ima ogromno iskustvo u spasilačkim misijama u najrazličitijim klimatskim uslovima, kako u Rusiji, tako i van njene teritorije. Pročitajte šta Vulin kaže o "migovima" OVDE

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

BONUS VIDEO

Akrobacije na MI-8
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA