Najnovije

OGROMAN USPEH: SAA i Hezbolah rasturaju džihadiste već prvog dana operacije "Ako se vratite, onda ćemo se i mi vratiti"!(VIDEO)

Vladine sirijske snage zajedno sa vojnicima libanskog pokreta Hezbolah oslobodile su od militanata terorističke grupe Islamske države, čak 87 kvadratnih kilometara teritorije na granici, rekao je izvor iz Hezbolaha.

Borci SAA (Foto: Jutjub/Pravda)

Sirijska vojska i borci Hezbolaha su prvog dana operacije "Ako se vratite, onda ćemo se i mi vratiti" oslobodili 87 kvadratnih kilometara od područja pod kontrolom ID, čija je površina 155 kvadratnih kilometara zapadnog Kalamuna (na granici sa Libanom)“, rekao je vojni izvor.

Prema rečima izvora, napad je počeo istovremeno iz tri pravca pod okriljem artiljerije. Tokom sukoba likvidirano je desetine militanata, a dve grupe terorista su se predale vojnicima Hezbolaha bez borbe.
Takođe je preuzeta kontrola nad tri granična prelaza: Zamarani, Abu Hdeiž i Zager Ali.
Ranije je libanska vojska najavila početak vojne operacije protiv džihadista na svojim graničnim teritorijama bez koordinacije sa Hezbolahom i sirijskom vojskom. Tokom jednodnevne operacija od ID je očišćeno 30 kvadratnih kilometara od 120 zauzetih. S druge strane Amerikanci izazivaju na otvoreni rat! Bombardovali su Tigrove snage u Raki!
Pogledajte OVDE i mapu trenutne situacije na terenu.
Izvor: rs.sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ofanziva združenih snaga SAA i Hezbolaha na libanskoj granici uspešno traje već više duže vreme.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA