Najnovije

VULIN: Zašto Mekalister zove Jeremića, a ne Šešelja?

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da mu nisu jasni kriterijumi po kojima su lideri opozicije pozivani na sastanak sa izvestiocem EP Dejvidom Mekalisterom.

Aleksandar Vulin (Foto: Medija centar)

On je to izjavio s obzirom da je pozvan Vuk Jeremić, koji nije u parlamentu, a nije pozvan Vojislav Ssešelj, kao šef parlamentzarne opozicione stranke.
Mekalister može da se sastane sa kim hoće i na to ima pravo, ali su nejasni kriterijumi na osnovu kojih su pojedini lideri opozicije pozvani na sastanak s njim, rekao je Vulin. 
On je za TV Pink rekao da bi voleo da zna na osnovu čega se određuje definicija opozicije i zapitao zašto se poziva neko ko nije u parlamentu, poput Vuka Jeremića, a ne i radikali, koji su parlamentarna opoziciona stranka: 
"Ili je jedina razlika koliko mrziš Vučića. Ako ga mrziš jako, onda si opozicija i zvaćemo te na sastanke i ako nisi parlamentaran, a ako ga ne mrzis baš jako, onda ćemo sacekati da vidimo kako ćes se popraviti", ukazao je Vulin. 
Vulin je rekao i da nije siguran da se tako moze ponašati u nekim drugim zemljama. 
"Ne bih dopustio sebi da se ponasam u nekoj drugoj zemlji kako neki pokusavaju ovde", rekao je on. 
Dodaje i da ako neko sa strane treba da dođe da ujedini opoziciju, neka to i učini, jer je izgleda jedina tema da li će biti jedna opoziciona lista ili ne. 
"Nemojte da oklevate, sve se dogovorite, ionako nemate ideoloških razlika. Svejedno vam, jer je Vučić jedina politika. Čudi me da stranci to moraju da rade", rekao je Vulin. 
Očekuje, kaže, da će Mekalister predstavnicima opozicije objasniti da se mirna predaja vlasti desava posle izbora, a ne na ulicama, i da će im objasniti i da u Evropi postoje određena pravila koja obeshrabruju nasilje u politici. Pogledajte OVDE kako je Zorana Mihajlović kritikovala Kineze. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je nekad govorio Aleksandar Vulin:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA