Najnovije

AL KAIDA NA VRHUNCU SNAGE: Teroristi preuzimaju kontrolu nad Idlibom i kreću na Alepo! (VIDEO)

Oko 9.000 pripadnika Al Kaide u Siriji (Hajat Tahrir al Šama - HTŠ) pokušavaju da preuzmu kontrolu nad čitavom pokrajinom Idlib, rekao je general Igor Korobov, šef Glavnog direktorata Generalštaba Ruske Federacije.

HTŠ (Foto: JuTjub)

- Militanti Nusra fronta (prethodno ime HTŠ-a) na severozapadu Idliba raspolažu sa 9.000 ljudi, u totalu. Trenutno, teroristi pokušavaju da preuzmu kontrolu nad celom teritorijom, intenzivirajući borbena dejstva protiv grupacija takozvane "umerene opozicije", rekao je Korobov na forumu Armija-2017, preneli su ruski mediji. Pogledajte snimke iz rata terorista i džihadista u Idlibu:
Korobov je objasnio da je HTŠ druga najveća teroristička organizacija na teritoriji Sirije, posle Islamske države (ID). Oni raspolažu sa 15.000 boraca, koji su, za razliku od ID-a, uglavnom Sirijci.  Nakon konačne konsolidacije kontrole na severu Idliba i zapadu Alepa, očekuje se da će teroristi, u broju uvećanom za borce organizacija koje im se u međuvremenu zakunu na vernost, pokrenuti novi napad na Alepo, ukoliko ih Sirija i njeni saveznici ne preduhitre preventivnim udarom. Početkom nedelje dve terorističke organizacije udružile su snage u pokušaju presecanja puta Kanasir, jedine veze Alepa sa ostatkom slobodnih teritorija u Siriji, ali su u toj ofanzivi potučeni do nogu. Više o tom napadu pogledajte OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe između terorista i džihadista traju i u Istočnoj Guti
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA