Najnovije

KRVAVE BORBE NA OBALI EUFRATA: Sirijske snage prinuđene na novo povlačenje?! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija i dobrovoljačke jedinice lokalnih plemena (Sinovi Rake) prinuđeni su na novo povlačenje sa zapadne obale Eufrata na jugoistoku sirijske pokrajine Rake.

ID u ofanzivi (Foto: Amak)

Prema navodima lokalnih izvora, SAA je izvršila povlačenje iz sela Subka, Huvajdžia, Šaridan i Zur Sama, pod pritiskom brojčano nadmoćnijih snaga Islamske države. Izvori iz sirijske vojske odbacili su navode o povlačenju i tvrde da se u ovom trenutku vode žestoke borbe u okolini sela Subka.

Islamska država je pre dva dana izvršila masovan napad na odbrambene položaje "Sinova Rake", u kom su, velikim brojem samoubilačkih napada, naneti teški gubici sirijskim snagama, o čemu više možete da saznate OVDE. Tigrove snage SAA istog dana su sastavile jedinicu za hitne intervencije koja je upućena na ovaj front, nakon čega je povraćeno oko 80% izgubljenih teritorija, o čemu više možete da saznate OVDE.  Međutim, ID je, takođe, poslala veliko pojačanje na front, što je dovelo do nove "kalckalice" u preuzimanju kontrolnih tačaka i sela na jugoistoku Rake.
Teroristi su pojačanja poslali velikim brojem autobusa, koji su snimljeni kako jure preko međupokrajinske granice između Rake i Deir Ez Zora:  
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Najveći deo sirijskih snaga nalazi se na ratištima u centralnoj Siriji, kao i na frontu proboja prema Deir Ez Zoru iz pravca Al Sukne, odakle su i ovi snimci:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA