Najnovije

POPOVIĆ: Hrvatska neka vrati otetu imovinu prognanim Srbima

Uslov za postizanje i očuvanje trajnog mira i stabilnosti u regionu jeste da Hrvatska vrati otetu imovinu i plati ratnu odštetu Srbima prognanim u "Oluji", izjavio je predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović.

Nenad Popović (Foto: Jutjub)

"Vojna akcija Oluja bila je čin nacizma, kojim je zaokružen kontinuitet genocidne politike Hrvatske prema srpskom narodu, započet za vreme NDH i masovnog ubijanja Srba u Jasenovcu i drugim logorima širom Hrvatske", naveo je Popović u pisanoj izjavi.
Prema njegovim rečima, Hrvatska je jedini saveznik Hitlerove Nemačke koja nikada nije denacifikovana i kažnjena za svoje zločine počinjene tokom Drugog svetskog rata.
Zbog toga, smatra Popović, zvanična Hrvatska danas otvoreno veliča "ustaško-nacističke poglavare iz perioda NDH i slavi Oluju, najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata".
"Očigledno je da kontinuitet neprijateljske politike Hrvatske prema srpskom narodu nikada nije prekinut i zato Srbija mora da učini sve da zaštiti srpski narod i njegova prava i ekonomske interese u Hrvatskoj, kako bi se omogućio nesmetan povratak Srba na njihova vekovna ognjišta na teritoriji Hrvatske", zaključio je Popović.
Priprema se teren za izdaju, u koju bi hteli da uvuku sve nas. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nenad Popović: Iz budžeta Srbije 2,7 miliona evra za razvoj inovacija
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA