Najnovije

Direktorska smenjena, akreditacija pod znakom pitanja: Teško stanje u VŠPSS u Vranju

Svetlana Trajković više nije direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija (VŠPSS) u Vranju, odlučio je Savet škole na sednici kojom je predsedavao Slobodan Stevanović, zamenik predsednika.

Svetlana Trajković (Foto: Jutjub)

Trajkovićeva je smenjena posle jednogodišnje iscrpljujuće borbe koju je predvodio Sindikat obrazovanja ove visokoškolske ustanove.
Pošto su prisutni članovi Saveta i zvanično čuli tekst Upozorenja Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta (KAPK) Republike Srbije, od 7. jula ove godine, članovi Savet su javnim glasanjem odlučili da se Trajkovićeva smeni sa mesta direktora VŠPSS.
„Istoga trenutka, salom se prolomio aplauz svih prisutnih, jer je ovim činom stavljena tačka na agoniju i pravno nasilje koji su u našoj školi trajali godinu dana, čime je Svetlana Trajković dovela VŠPSS na rub propasti“, kaže Dragan Mišić, predsednik Sindikata obrazovanja u školi.
On podseća da su ovim činom u školi, kako kaže, „definitivno zaustavljeni samovlašće i tortura koje su uvele lažna doktorka i lažna direktorka Trajković“.
„To nije mogla sama, već uz svesrdnu pomoć LJiljane Stošić Mihajlović, takođe lažne doktorke i lažne predsednice Saveta škole“, dodao je Mišić.
Savet je na sednici za v.d. direktora VŠPSS u Vranju izabrao dr LJiljanu Đorđević, koja će na ovoj dužnosti ostati do raspisivanja konkursa i izbora novog direktora.
Uporedo sa tim, škola mora hitno pristupiti otklanjanju nedostataka u postupku akreditacije ustanove i novih studijskih programa, u duhu važećih zakona i preporuka KAPK. Kako je poslanik SNS optužen da je želeo da ugrozi živote vojnika tokom agresije NATO na Srbiju saznajte OVDE. Izvor: Vranjeske.co.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je smenjena direktorka govorila na nedavnoj dodeli diploma.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA