Najnovije

VELIKI USPEH SIRIJSKE VOJSKE: Nakon žestoke borbe, zauzeti delovi istočnog Damaska!

Elitne jedinice Sirijske arapske vojske (SAA) još jednom se nalaze na istoku Damaska, što ukazuje na to da je obnovljen pokušaj pro-vladinih snaga da uklone dobro ukopane islamske ekstremiste iz okruga DŽobar i Ain Tarma.

SAA (Foto: AMN)

Juče su jedinice Republikanske garde, podržane od strane Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF), artiljerije i Četvrte tenkovske divizije napravile ključni napredak u Ain Tarmi.
Taj napad je bio uglavnom podzemni jer su sirijske snage zauzele niz tunela i rovova koji povezuju položaje militanata između zapadne i centralne Ain Tarme.
Štaviše, sirijska vojska takođe je zauzela nekoliko blokova u zapadnoj Ain Tarmi. Što se tiče ovog napretka, izbili su veliki sukobi koji su trajali više od 6 sati u toj oblasti.
Kao rezultat ovog posebnog angažmana ubijeno je pet islamskih pobunjenika, a nakon toga su bili prisiljeni da se povuku. Vojne artiljerijske jedinice su naterale militante da se povuku, jer su im naneli direktne udarce.
Amerika se povlači i priznaje da je Sirija ruska zona uticaja, Izrael u problemu, Asad nije pao a Iran nadire. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako Rusi istrebljuju teroriste u poslednjem uporištu u centralnoj Siriji
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA