Najnovije

OSTVARUJU SE NAJCRNJE SLUTNJE: Hemijsko postrojenje u Teksasu... (VIDEO)

U hemijskom postrojenju "Arkema" u Krozbiju u Teksasu odjeknule dve eksplozije. Iz fabrike kulja crni dim. Stručnjaci upozorili ranije da će se to desiti.

Eksplozija u Teksasu (Foto: Jutjub)

Naime, kako je rekao direktor tog postrojenja Ričard Rou, ne postoji način da se spreči eksplozija ili požar zbog velike količine vode.
TV stanica "Foks 26" javila je da su odjeknule dve eksplozije i da se nad postrojenjem vidi gust crni dim. I agencija Frans pres javlja da su se čule dve eksplozije. Rojters prenosi da je povređeno deset osoba, lakše. 
Kancelarija šerifa okruga Haris je na Tviteru napisala da se zamenik šerifa nagutao dima i iz predostrožnost odveden je u bolnicu se još devet ljudi. 
Kompanija "Arkema" je ranije evakuisala preostale radnike u oštećenom postrojenju, a vlasti okruga Haris su prethodno naložile evakuaciju svih stanovnika koji žive u prečniku od 2,4 kilometra oko postrojenja. 
U tom postrojenju proizvodi se organski peroksid za industrije gume i plastike, koji je, prema saopštenju kompanije, ekstremno zapaljiv, zbog čega je u saglasnosti sa zvaničnicima, "najbolje rešenje bilo da ga ostavimo da sam izgori". 
"Oko dva sata ujutru po lokalnom vremenu, Centar za vanredne situacije okruga Haris nas je obavestio o dve eksplozije i dimu koji dolazi iz hemijskog postrojenja Arkema u Krozbiju, u Teksasu", navodi se u saopštenju te kompanije, a prenosi agencija Frans pres. 
Postrojenje je, inače, obustavilo rad od petka u očekivanju pogubne nepogode, koja je donela rekordne padavine i nanela štete ogromnih razmera u jugoistočnom Teksasu. "Arkema" je saopštila da je na postrojenje u ponedeljak palo 101,6 centimetara kiše. 
Stanovnici su se, inače, proteklih dana žalili na "nepodnošljiv smrad" širom Hjustona, a Brajan Paras, aktivista za zaštitu životne sredine koji živi u Hjustonu, rekao je da stanovnici tog grada "imaju glavobolje, boli ih grlo i peku ih oči". Pogledajte OVDE američke bombardere u Koreji. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte ovde zbog čega je fabrika u Hjustonu opasna:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA