Najnovije

GRADONAČELNIK KNINA: Pokloniću se i srpskim žrtvama, nadam se da će se vratiti, ovo je njihova dedovina

Gradonačelnik Knina Marko Jelić izjavio je danas da ne vidi razloga zašto se ne bi poklonio srpskim žrtvama i da se nada da će se Srbi vratiti jer je, kako kaže, Knin njihova dedovina.

Knin (Foto: Jutjub)

- Ne vidim razloga zašto ne bih, svaka žrtva je žrtva. Svi civili koju su stradali težak su teret svakom normalnom čoveku. Nije prihvatljivo omaložavati bilo čiju žrtvu - patnja je patnja - rekao je Jelić za N1.
Upitan hoće li se brinuti o građanima srpske nacionalnosti, on je odgovorio potvrdno.
- U ovom trenutku ovde živi oko 30 odsto građana srpske nacionalnosti. Ja se nadam da oni koji su otišli će se vratiti. Ovo je njihova domovina i dedovina, nadam se da će to uvideti i vratiti se, oni su posebno ugrožena grupa jer je reč od starijoj populaciji - rekao je Jelić.
Govoreći o tome zašto Marko Perković Tompson neće nastupati u Kninu, kao što je to činio prethodnih godina, Jelić tvrdi da ne postoji politička pozadina.
- U Knin je dobrodošao svako, pa i Marko Perković. U ovom nema nikakve političke pozadine, i on je sam rekao da ima jednu drugu dinamiku koncerata. Ovde će ove godine nastupati Prljavo kazalište, kultni hrvatski bend - izjavio je Jelić.
Pročitajte OVDE šta je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović napisala u čestitki povodom Dana pobede i Dana hrvatskih branitelja svim hrvatskim državljanima u domovini i iseljeništvu, a posebno svim hrvatskim braniteljima i učesnicima "Oluje".
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Srbi povratnici u Golubiću kraj Knina.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA