Najnovije

NOVI INCIDENT U HRVATSKOJ: Uništen automobil srpskog...

Nepoznati počinioci išarali su u noći između 4. i 5. avgusta automobil u vlasništvu Mileta Opačića, predsednika Veća srpske nacionalne manjine (VSNM) grada Rijeke i većnika u Gradskom veću, koji je i član Izvršnog odbora Samostalne demokratske srpske stranke (SDŠ).

Hrvatska policija (Foto: Jutjub)

Portal "Novosti", glasilo Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj, navodi da je Opačić jedan od najistaknutijih pripadnika srpske zajednice u Rijeci.
Navodi se da je on juče ujutru ispred zgrade u kojoj živi u kvartu Vežice zatekao vozilo koje je bilo kompletno išarano porukama kao što su četiri 's' i 'čedo majku mu', pri čemu su bojom uništene tablice i prednje staklo.
- Kada sam video išarano vozilo, bio sam šokiran. Osećam se loše. Kako da se oseća čovek koji nije ni mrava zgazio, koji već godinama predstavlja srpsku zajednicu u Rijeci i koji je uvek spreman za dijalog i s onima koji imaju drugačije političke stavove - rekao je u razgovoru za "Novosti" Opačić.
On je dodao da mu se nešto slično nije desilo od početka 1990-ih, kada je slične uvrede pronalazio u svom ulazu i na poštanskom sandučiću.
Opačić je o svemu obavestio gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, koji je u razgovoru s njim osudio ovo nedelo. Pogledajte OVDE kako je Srbija odgovorila Hrvatima. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evo zašto Hrvati mrze Srbe:

Bonus video

Evo šta Šešelj misli o Hrvatima:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA