Najnovije

OPASNA STUACIJA: Evo kakve optužbe na račun Rusije je izneo Trampov savetnik!

U Ukrajini se stvorila izuzetno opasna situaciju za koju je odgovorna Rusija, a Amerika i njeni saveznici će učiniti sve kako bi sprečili nastavak širenja konflikta na jugoistoku zemlje, upozorio je savetnik američkog predsednika Herbert Makmaster.

Tramp sa savetnikom (Foto: Jutjub)

Makmaster je u intervjuu za televiziju Em-Es-En-Bi-Si rekao da Rusija trenutno vodi užasno destabilizujuću politiku u širokom spektru pitanja, ne samo u Evropi već i u drugim mestima.
- Upravo iz toga razloga nas je predsednik Donald Tramp zamolio da se baš time pozabavimo — da se suprotstavimo destabilizujućem ponašanju Moskve u slučajevima kada se ti postupci odražavaju na naše interese, ali i kada utiču na porast tenzija i rasplamsavanje konflikata - objasnio je on.
Pentagon i Stejt department predlažu isporuku protivtenkovskog oružja Kijevu
Makmaster je dodao da, uprkos tome, Tramp insistira i na pronalasku načina kako bi Amerika sarađivala sa Rusijom, budući da bez obzira na loše odnose uvek postoje sfere gde se interesi Moskve i Vašingtona dodiruju.
Govoreći o Ukrajini, on je upozorio da Amerika nastoji da Kijevu pomogne u toj meri kako bi ukrajinske vlasti sprečile nove pokušaje invazije na njihovu teritoriju, kao i bilo kakve druge ofanzivne poteze Rusije.
„Kada razmatramo kakvu pomoć ponuditi Ukrajini, uvek se vodimo prvenstveno našim interesima, ali i kako bi ta pomoć bila u skladu sa mnogim međunarodnim pitanjima, ujedno ograničavajući Rusiju da nastavi da destabilizuje Ukrajinu“, naveo je on.
Upitan šta misli o trenutnoj političkoj situaciji u Rusiji, Makmaster je rekao da tu nije reč o političkom režimu, već o jednoj osobi koja je neverovatno efikasno uspela da konsoliduje vlast.
- Vladimir Putin je čovek koji se ne ponaša u skladu sa interesima svog naroda. O tome svedoče i reakcije koje stižu iz celog sveta, uvođenje sankcija protiv Rusije, ali i upozorenja da bi Moskva trebalo da vodi daleko odgovorniju politiku ako želi da postane važniji međunarodni igrač - dodao je Trampov savetnik. Pogledajte OVDE kako izgleda američko-evropski sukob zbot sankcija. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovo su efekti sankcija Rusiji:

Bonus video

Ovako se sankcije Rusiji odražavaju na baltičke ekonomije:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA