Najnovije

NOVA PRETNJA: Amerikanci će se suočiti sa najvećim bolom!

Severna Koreja je odbacila rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kojom joj se uvode oštrije sankcije.

Vojna vežba (Foto: Jutjub)

Pjongjang je ponovio da će se SAD uskoro suočiti sa "najvećim bolom" koji su ikada doživeli.
Prema rečima severnokorejskog ambasadora Hana Tae Songa, "režim u Vašingtonu 'eksplodirao' je zbog političkih, ekonomskih i vojnih konfrontacija, opsednut divljom igrom vraćanja unazad Severne Koreje kao nuklearne sile, koja je već dostigla završnu fazu", preneo je Rojters.
Govoreći, takođe, na Konferenciji o razoružanju, koja se održava u Ženevi, američki ambasador za razoružanje Robert Vuds rekao je da se nada da će severnokorejski režim čuti poruku glasno i jasno i odabrati drugačiji put. 
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija jednoglasno je usvojio rezoluciju o novim sankcijama Severnoj Koreji zbog njenog šestog i najsnažnijeg nuklearnog testa i to ublaženu verziju prvobitnog američkog predloga rezolucije. 
Rezolucija ne obuhvata zamrzavanje imovine severnokorejske vlade i lidera Kim DŽong Una, kao što su to SAD prvobitno tražile, prenose agencije. 
Najnovijom rezolucijom se zabranjuje Pjongjangu da u narednih 12 meseci uvozi sirovu naftu, ali ne i sve oblike prirodnog tečnog gasa, dok se uvoz naftnih derivata ograničava na dva miliona barela godišnje. 
Rezolucijom se zabranjuje izvoz sve tekstilne robe, dok se svim zemljama zabranjuje da izdaju nove radne dozvole za radnike iz Severne Koreje, što su dva ključna izvora čvrste valute za Pjongjang. Pogledajte OVDE kako je izgledao napad Huta na saudijsku bazu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte dokumentarni film o severnokorejskom nuklearnom programu:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA