Najnovije

DOGOVOR OPOZICIJE: Đilas preuzima Beograd?!

Bivši predsednički kandidati Vuk Jeremić i Saša Janković će na beogradskim izborima, koji će biti održani početkom sledeće godine, podržati bivšeg gradonačenika Beograda Dragana Đilasa, koji će biti njihov zajednički kandidat.

Dragan Đilas (Foto: Medija centar)

Prema rečima izvora, ta odluka je doneta pre nekoliko dana i konačna je.
- Janković ne sme sam da se kandiduje jer je svestan da neće dobro proći, a nema nikoga u svom pokretu ko bi tu priču mogao da izgura. Jeremić takođe, doživeo je dežak debakl na predsedničkim izborima, a pritom iza sebe nema ni stranku ni pokret. Sve nade polažu u Đilasa, koji će, s obzirom na dobro finansijsko stanje, moći da vodi visokobudžetnu kampanju. Naravno, za podršku će im se odužiti kada se domoge funkcije gradonačenika - priča izvor.
On navodi da će se Đilas tokom kampanje svim silama truditi da raznim spinovima prikrije istinu da je u vreme svoje vladavine zadužio Beograd za 1,1 milijardu evra.
- Janković i Jeremić će mu pomagati u tome. Već su razvili sve moguće taktike. Najverovatnije u svoj pakt neće zvati nikoga više od opozicije jer su uvereni da im više niko nije potreban - kaže naš izvor.
Vladimir Pejić, direktor agencije „Faktor plus“ kaže da je problematično to što ni Đilas, ni Janković, ni Jeremić iza sebe nemaju stranku, kao i da su se odlučili za pogrešnu taktiku.
- Beogradske izbore opozicija shvata kao sudbonosne i kao nešto što može promeniti kompletnu političku scenu. Jasno je da oni sada hoće da prečicom urade nešto što se radi na duži rok. Oni nemaju stranku i po mom mišljenju najpre je bilo potrebno napraviti i ojačati stranke, pa praviti koaliciju, a ne koaliciju, pa u zavisnosti od rezultata izbora praviti stranke. Sve to je dosta konfuzno i zapravo pokušaj da se prečicom dođe do rezultata. Iz iskustva se zna, da bi se postigao rezultat na našoj političkoj sceni, mora da postoji sistematski rad i proces koji dovodi do željenog rezultata - komentariše on. Pogledajte OVDE šta je o krizi u Vladi rekao Vučić. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je izgledao duel Dragana Đilasa i Vučića 2005. godine:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA