Najnovije

RUSKI AVION POBIO TURKE KOD AL BABA: Putinovo "tiho" upozorenje Erdoganu!

Tri turska vojnika je nastradalo, dok je najmanje 11 povređeno u udaru ruskih aviona u području Al Baba 9. februrara, potvrđeno je iz Moskve.

Putinovo upozorenje Erdoganu? (Ilustracija: Pravda)

Predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je ovaj smrtonosni incident i rekao da će ga Rusija i Turska detaljno istražiti.  On je naveo da su se tim povodom već čuli predsednici Putin i Erdogan i da je ruski predsednik obavestio turskog kolegu da je do tragedije došlo usled izostanka koordinacije u zajedničkim protivterorističkim operacijama u Siriji. 
Tokom razgovora, Putin je preneo saučešće turskom predsedniku, a dogovoreno je i proširivanje koordinacije snaga u operacijama protiv Islamske države, saopšteno je ranije iz Kremlja. Rusko Ministarstvo odbrane takođe je potvrdilo incident, dodavši da su načelnici generalštaba Rusije i Turske - Valerij Gerasimov i Hulsi Akar već razgovarali o ovom pitanju.
Turske snage su pre dva dana pokrenule iznenadni kopneni napad na Al Bab, uprkos ranijem dogovoru sa Moskvom i Damaskom. Postavlja se pitanje da li je ovaj incident prvo upozorenje ruskih snaga Turcima da se pridržavaju ranijih dogovora. Porast tenzija doveo je do prvih borbi između turskih i sirijskih snaga na frontu u blizini Al baba, a više o tome saznajte OVDE. Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA