Najnovije

STIGLA BRUTALNA KAZNA: SAA sravnila odbranu džihadista na istoku Damaska!

Sirijska arapska armija (SAA) ponovo je pokrenula ofanzivne operacije protiv džihadista Fajlak al Rahmana i Hajat Tahrir al Šama (HTŠ) u istočnim predgrađima Damaska - DŽobaru i Ajn Tarmi.

U DŽobaru (Foto: JuTjub)

Već u prvim napadima 105.brigade Republikanske garde oslobođeno je nekoliko stambenih blokova u blizini tunela Haramla, jedne od najvažnijih strateških tačaka u Ajn Tarmi. Ohrabreni uspesima Republikanske garde na južnom kraju ovog fronta, u napad su krenuli i pripadnici elitne 42. brigade 4. mehanizovane divizije u DŽobaru. Prema prvim izveštajima, SAA je uspela da probije odbranu džihadista i na ovom frontu, a borbe za dalji pomak na terenu i dalje traju.
Sirijska armija je posle dva meseca primirja ponovo pokrenula operacije u ostočnim delovima Damaska, nakon što su džihadisti 9. septembra brutalno prekršili postignuti sporazum o prekidu vatre, o čemu više možete da pročitate OVDE. Usledilo je granatiranje džihadističkih položaja, a danas su izvršeni prvi pešadijski napadi na položaje Fajlak Rahmana i HTŠ-a. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Najbolje akcije tenka T-72, glavnog oružja 4. mehanizovane u DŽobaru ranije ove godine:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA