Najnovije

ZAHAROVA: SAD širi lažnu vest da su ruske diplomate tražile politički azil! (FOTO/VIDEO)

- Da bi skrenula pažnju sa situacije u vezi s ruskom diplomatskom imovinom u SAD lansirana je lažna vest da su saradnici Generalnog konzulata Rusije u San Francisku tražili politički azil, saopštila je večeras portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Marija Zaharova (Foto: Ria)

- U SAD su saradnici FBI počeli da pretražuju predstavništva Rusije u inostranstvu. Na zvaničnim nalozima Ministarstva inostranih poslova Rusije objavljivaćemo fotografije i video-materijale o toj vladavini demokratije. Radi odvlačenja pažnje od tog bezakonja, koje američke specijalne službe vrše nad ruskim diplomatama i diplomatskom imovinom, lansirana je lažna vest o tome da su saradnici Generalnog konzulata Rusije u San Francisku ’zatražili politički azil’. Klasika informacionih ratova“, napisala je Zaharova na Fejsbuku. 
Ministarstvo inostranih poslova Rusije objavilo je na zvaničnoj stranici na Fejsbuku video-snimak pretresa u Generalnom konzulatu Rusije u San Francisku i Trgovinskom predstavništvu Rusije u Vašgintonu.
Na snimcima se vidi kako na teritoriju ovih ustanova ulaze automobili FBI. Saradnici specijalnih službi počinju da pretražuju prostorije i stanove diplomatskih službenika. Kod ograde Trgovinskog predstavništva postavljena je traka. 
U komentaru na stranici navedeno je da će uskoro biti objavljene „nove fotografije i video-svedočanstva protivpravnih dejstava američkih vlasti koje narušavaju međunarodno pravo i imovinsko zakonodavstvo upadom u ruske diplomatske objekte“.
Pročitajte OVDE sve detalje novog diplomatskog rata SAD i Rusije.
Izvor: rs.sputniknews/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

SAD je naredila Rusiji da zatvori svoj konzulat u San Francisku.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA