Najnovije

AFERA "TETKA": Verujete li da je ministar Vulin više od 22 puta posetio Kanadu?

- Unosio sam devet po devet hiljada evra - tako ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovara na pitanje KRIK-a kako je u Srbiju dospelo 205.000 evra potrebnih za kupovinu stana a za koje Vulin tvrdi da je pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.

Aleksandar Vulin (Foto: Medija cnetar)

Novinarka KRIK-a Bojana Pavlović kaže da joj je ministar prvi put odgovorio na ovo pitanje, koje oni već duže vreme postavljaju, a tvrdi da je izjavu uspela da zabeleži kao telefonski audio snimak.
Praktično to bi značilo da je više od 22 puta unosio po 9.000 evra.
Više o kupovini stana, tetkinoj pozajmici i uvredama koje na račun novinara, koji ispituju ovu temu, poslednjih dana putem saopštenja upućuje Pokret socijalista - na čijem je čelu ministar Aleksandar Vulin - od njega nije bilo moguće saznati.
Vulin nije želeo da odgovara na novinarska pitanja na događaju kom je prisustvovao.
Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije je, u toku provere imovine ministra Vulina, utvrdila da nije jasno iz kojih sredstava i na koji način je platio stan od 107 metara kvadratnih u Beogradu, zbog čega je sačinila izveštaj i prosledila ga Tužilaštvu za organizovani kriminal.
Taj izveštaj je pre nekoliko dana objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije.
Vulin je, kako piše u izveštaju, naveo da su da su on i supruga pozajmili 205.000 evra od njene tetke iz Kanade. Kao dokaz, predao je priznanicu s potpisom njegove supruge Nataše na kojoj je pisalo da je primila novac i da je rok za vraćanje deset godina. Potpisa tetke iz Kanade na priznanici nije bilo.
Tadašnja direktorka Agencije Tatjana Babić obratila se Carini i Upravi za sprečavanje pranja novca. Da je neko u zemlju uneo 205.000 evra u kešu, to ne bi moglo da prođe nezapaženo. Po zakonu je dozvoljeno da se preko granice neprijavljeno prenese maksimalno 10.000 evra, a za svaki veći iznos mora da se obavesti carina i da se objasni poreklo novca.
Ne postoji, međutim, zabeležen podatak da je bilo ko od supružnika Vulin, kao ni tetka iz Kanade, uneo novac u Srbiju. Ni Uprava za sprečavanje pranja novca koja evidentira novčane transakcije nije pronašla da je na njihove ili račun prodavca stana uplaćen pomenuti iznos, piše u izveštaju.
Pročitajte OVDE zašto je Bošku Obradoviću isključen mikrofon dok je postavljao  poslanička pitanja u Narodnoj Skupštini?
Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Istraga porekla novca: Vulin za urednika KRIK-a rekao da je narkoman

Bonus video

Ministar Vulin o inicijativi da se slike predsednika postave u VS.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA