Najnovije

KURDI I AMERIKANCI U ŠOKU: Veliki zaokret sirijskih snaga u Deir Ez Zoru! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) i njeni saveznici oslobodili su danas sela Halbij, Zalbija, Kasabi, Madan i Atik, javilo je medijsko krilo Hezbolaha.

Onesposobljena teroristička vozila tokom današnjeg napretka (Foto: Tviter)

Sirijske snaga sada se nalaze na svega 4 kilometra od grada Maadan. Pogledajte snimke Hezbolaha iz ove operacije: , koji se nalazi na međupokrajinskoj granici Rake i Deir Ez Zora, uporišta iz koga su teroristi nedavno pokrenuli žestoku ofanzivu na plemenske snage koje čuvaju do sada oslobođene delove pokrajine Raka. Kako se navodi u izveštaju libanske organizacije, cilj ove operacije je preuzimanje autoputa Raka-Deir Ez Zor, što bi obezbedilo direktnu vezu između vladinih snaga na dva fronta, a verovatno i usporilo napredovanje kurdsko-američke koalicije u pokrajini, pošto je zauzimanjem čitave zapadne obale Eufrata SAA obezbedila vatrenu kontrolu i nad putem koji se nalazi uz samu istočnu obalu reke. Iznenadan potez je, takođe, zatvorio teroriste unutar okoline Maadana.

Na istočnoj strani Deir Ez Zora, u toku je trka za kontrolom nad naftnim poljima između kurdsko-američke koalicije i sirijskih snaga. Više o tome pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA