Najnovije

ČETVRTA STRANA U DEIR EZ ZORU: Pobuna lokalnih plemena protiv Kurda i Amerikanaca! Evo koga zovu u pomoć!

Alijansa arapskih i turkmenskih plemena iz sirijskih pokrajina Deir Ez Zor, Raka i Hasaka izdala je saopštenje u kom traže pomoć od turskih vlasti i mole ih da intervenišu, kako bi bio zaustavljen projekat osnivanja kurdske države u Siriji.

Turkmenski borci u Siriji (Foto: JuTjub)

"Mi, sinovi sirijskih arapskih i turkmenskih plemena iz pokrajina Raka, Deir Ez Zor i Hasaka, molimo vas (Tursku) da nam pomognete i podržite u borbi protiv projekta osnivanja kurdske države na etničkim osnovama u našem regionu, pod plaštom borbe protiv terorizma i da zaustavite podelu Sirije", navodi se u saopštenju Alijanske arapskih i turkmenskih plemena.
Oni navode da ne prihvataju prisustvo frakcija kao što je kurdska Partija demokratske unije (PJD) i njihovih parafojnih formacija na tlu Sirije i dodaju da su oni i Islamska država samo dve strane iste medalje - terorizma.  Stoga, oni pozivaju Tursku da interveniše i spreči ekspanziju kurdskih terorističkih organizacija koje okupiraju sirijsku terotoriju pod maskom borbe protiv Islamske države i izražavaju spremnost da stave borce iz svojih plemena pod tursku komandu, kako bi se vratila kontrola nad teritorijama koje sada drže Islamska država i kurdske organizacije srodne Radničkoj partiji Kurdistana (PKK).

Da podsetimo, na teritoriji tri pomenute pokrajine trenutno ne postoji ni pedalj teritorije pod kontrolom pobunjenika, pa će najavljene operacije biti sprovedene ili u otvorenoj saradnji sa "režimom" ili će plemena započeti pobunu protiv kurdsko-američke koalicije. Samo dan ranije, u susret ovom saopštenju, Turska je već formirala novu paravojnu organizaciju DŽejš al Šarkija (Vojska Istoka), koja će se, pod zastavom "Slobodne sirijske armije", boriti, kako se navodi u prvom saopštenju organizacije, za oslobođenje Deir Ez Zora. Više o tome pročitajte OVDE

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jedna od retkih organizacija koja u sebi objedinjuje arapske, kurdske, turkmenske i hrišćanske frakcije su iračke Snage narodne mobilizacije, Damasku najbliži saradnik na teritoriji Iraka:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA