Najnovije

HAOS U SKUPŠTINI: Maja pretila sekretarki, Raduloviću zabranjen ulazak (VIDEO)

U Skupštini nastao pravi haos jer je skupštinska služba kasnila sa obradom podataka o povučenim amandmanima. Predsednica parlamenta oštro kritikovala službe.

Maja Gojković (Foto: Jutjub)

Maja Gojković je bila veoma neprijatna prema službenici Narodne skupštine, kojoj je u nekoliko navrata, uz uključen mikrofon, rekla: "Odlazi, odmah, videćeš ako me još jednom dovedeš u zabludu, odlazi odmah i donesi mi podatke..."  
Cela zbrka nastala je oko toga što su neki od preko 1.200 amandmana, podnetih na dva predloga zakona o obrazovanju, povučeni a sekretarijat Skupštine kasni sa obradom podataka.
Gojkovićeva je s govornice rekla da se čeka 45 minuta da službe srede ko je povukao amandmane, a ko ne.
- Generalni sekretar je dužan da nam dostavi ispravne podatke da možemo da radimo. Ako ne može da radi neka nas obavesti. Ako službe ne znaju da rade neka nas obaveste - bila je glasna Gojkovićeva.
Zatim je "za ceo cirkus" optužila predsednika pokreta DJB i poslanika Sašu Radulovića.
- Ceo cirkus je napravio Radulović. Baš me briga što je opozicija i što se solidarištete s njim...samo pauza može da sredi ovo - rekla je između ostalog Maja Gojković.
Nakon kratke pauze, traženi podaci su stigli a predsednica parlamenta je poručila: "Sad možete da slikate i tvitujete..."

Radulović kažnjen sa 20 dana udaljenja sa sednice

U Skupštini Srbije tokom celog dana vodi se burna rasprava i javljanje po povredi Poslovnika, a predsednica parlamenta Maja Gojković izrekla je meru udaljenja sa sednice šefu poslaničke grupe Dosta je bilo Saši Raduloviću od 20 dana, zato što, kako je navela, ne poštuje parlament.
Pošto mu je izrekla meru udaljenja, Gojković je Raduloviću rekla da pazi kako se ponaša i kazala: "Imamo dole i zdravstvenu službu".
Gojković je Raduloviću prvo oduzela reč, a pošto je on ostao da stoji ćuteći i stavljajući prst preko usta ona mu je izrekla i meru udaljenja.
Posle toga Gojkovićeva je rekla da je potrošeno vreme za raspravu po amandmanima koje imaju i ovlašćeni predlagači i poslanici, na šta je opozicija negodovala, jer je, kako piše u elektronskoj evidenciji e-parlamenta, za raspravu ostalo još 255 minuta od ukupno 600 minuta.
Maja Gojković je zatražila evidenciju od stručnih službi, a potom je nastavljena rasprava.
Poslanica Nove stranke Marinika Tepić je donela novinarima u skupštinski hol odštampan papir sa evidencije e-parlamenta u kome prema podacima od 13.50 piše da je preostalo vreme za raspravu 255 minuta.
Ona je kazala da je to što se u skupštini događa i na koji način se vodi sednica - skandal.
Tepić je rekla i da je tražila objašnjenje kako je moguće da jedno piše na e- parlamentu, a da drugačije govore predsedavajući.
Ona je potom u sali tražila da joj se obrazloži kojom se računicom došlo do podatka da ne postoji više vreme za amandane.
- Nije ovo u pitanju personalno računanje vremena nego vreme koje pokazuje elektronski sistem skupštinske službe koji tome i služi, a u kome piše da imamo više od 200 minuta za raspravu, a vi me uporno preskačete i ne dajete mi reč. Ja insistiram i zbog nas poslanika i javnosti da nas zaštitite po kojoj računici je predsedavajući došao do računice da nemamo više vremena - rekla je Tepić.
Poslanici vladajuće većine tvrde da opozicija ne zna Poslovnik da ga non-stop krši, da narušavaju dostojanstvo parlamenta kao i "da ne umeju da računaju" i "da se prave da ne znaju koliko imaju vremena za raspravu".
Na dnevnom redu sednice inače je rasprava o amandmanima na Predlog zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Predlog zakona o visokom obrazovanju.
Pročitajte OVDE sve o ženi koja će zameniti Aleksandra Vulina, ministra odbrane.
Izvor: Vesti/B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Predsednica Skupštine Maja Gojković zaplakala je tokom sednice nakon što ju je poslanica DS-a Aleksandra Jerkov optužila da diskriminiše poslanicu DJB LJupku Mihajlovski, koja je osoba sa invaliditetom.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA