Najnovije

RUSKA GARDA IMA NOVU PUŠKU: Snajperski kompleks "Točnostь" opravdava svoje ime! (VIDEO)

Federalna služba bezbednosti (FSB), Federalna služba zaštite (FSO) i Ruska garda, zadužile su novu snajpersku pušku "Točnostь" (preciznost).

"Preciznost" na testu (Foto: solvodel.com)

Određene jedinice pomenutih službi već su počele da koriste novi "snajperski kompleks", a veće isporuke stićiće do kraja godine, rekao je generalni direktor Centralnog naučno-istraživačkog instituta za precizno mašinstvo Dmitrij Semizorov. - Ove godine su FSB, FSO i Ruska garda usvojili najnoviju snajpersku pušku "Točnostь". Sada se odlučuje pitanje serijske isporuke, rekao je Semizorov za Sputnjik. Specifičnost puške je izrazito visok nivo preciznosti do razdaljine od oko 800 metara, a, prema potrebi, od sastavnih delova koji se nalaze u metalnom kućištu, može sklopiti dve verzije: kalibar 8,6/69 i 7,62/52 milimetara. Razvoj ove puške, koji je trebalo da bude gotov do kraja 2017, bio je predmet žučnih rasprava ruskog vicepremijera Dmitrija Rogozina sa kritičarima projekta, ali je stavljanje u serijsku proizvodnju tri meseca pre roka, zapušilo usta zlobnicima. Rusi su juče testirali novu bojevu glavu za interkontinentalnu balističku raketu Topolj. Pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Najveći konkurent za novu puškuruskih službi bezbednosti, zbog koje je Rogozin i bio "na tapetu" kritičara - T-5000M Orsis:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA