Najnovije

Evo na šta će Srbija da potroši 27,5 miliona evra dobijenih od EU! (VIDEO)

Potpisivanju sporazuma u Briselu prisustvovali su ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović i evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han.

Han i Joksimović (Foto: Jutjub)

Srbija je od EU dobila 27,5 miliona evra bespovratnih sredstava za reformu obrazovnog sistema. Novac je, kako su rekli, namenjen za obuku skoro 44.000 nastavnika i profesora, od čega su četiri hiljade nastavnici koji predaju na jezicima manjina. Ti nastavnici bi trebalo da usklade nastavni program sa tržištem rada u Srbiji.
"Ovo je prva ovakva pomoć, ne samo za Srbiju, nego za bilo koju državu na zapadnom Balkanu i treba da doprinese unapred rad nastavnika, kao i onih koji rade sa najugroženijim grupama stanovništva. Time bi omladina trebalo da nađe i dobre poslove i da se spreči da mladi napuštaju zemlju", izjavio je Johanes Han.
"Mislim da mladi žele više znanja, obrazovanja, više mogućnosti da putuju, više mogućnosti da nađu posao, dakle mi moramo mladima da damo novu šansu, a prava šansa ide kroz jedno pravedno, obuhvatno i efikasno obrazovanje", rekla je Jadranka Joksimović.
Pročitajte OVDE kakav se to novi haos dogodio u Skupštini?
Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta je još rekla Joksimović ovim povodom?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA