Najnovije

Šešelj za legalizaciju prostitucije

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj podržao je predlog ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića da prostitucija u Srbiji što pre bude zakonski regulisana i legalizovana!

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Šešelj ocenjuje da bi uvođenje "najstarijeg zanata" u legalne tokove značajno doprinelo smanjenju nasilja i kriminala, ali i da bi istovremeno popravilo stanje državnog budžeta i zdravlja stanovništva.
- Iskreno, najviše bih voleo da prostitucija ne postoji. Ali ona postoji, uvek je kroz istoriju postojala i uvek će postojati... Pa kad je već tako kako jeste, onda je definitivno bolje da bude legalna nego ilegalna. Hajde da se lepo dogovorimo i uvedemo red u tu oblast. Prostitutkama treba dozvoliti da se bave svojim poslom pod strogo određenim uslovima. One bi bile u obavezi da redovno idu na zdravstvene preglede, pa bi se tako polne i venerične bolesti držale pod kontrolom, a značajno bi se smanjilo i nasilje. Najzad, država bi profitirala ubirajući poreze od ovog posla, a i turizam bi imao značajan rast... - objašnjava Šešelj naglašavajući negativnu stranu prostitucije koju danas imamo u Srbiji.
- Nelegalna, zakonom zabranjena prostitucija dovodi do porasta kriminala. Podvodači su raznorazni mafijaši, a žene su njihove žrtve. U sve to sada je uključena i droga. Klijenti nisu zaštićeni, a često se dogodi i da budu opljačkani. Uglavnom se sve to radi u nehigijenskim i nezdravim uslovima, a razne bolesti se umnožavaju... - izričit je Šešelj.
Srbija ide na vanredne parlamentarne izbore!Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šešelj zepretio Hrvatima: "Ako ne oslobodite kapetana Dragana sledi..."
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA