Najnovije

RADNI SPOR SA MUP-OM VODI 17 GODINA: Valjda se čude što sam još živ (VIDEO)

Sagovornik emisije „LJudske priče i razgovori“ koja se četvrtkom emituje produkcija "HelmCast" bio je nekadašnji policajac PU Vračar Stanko Orlandić.

Stanko Orlandić (Foto: Jutjub)

Iako je tokom ratova vođenih u bivšoj SFRJ kao specijalac dobrovoljac proveo pet godina na ratištima, zbog odanosti srpstvu morao je da napusti MUP Crne Gore i pređe u Srbiju. Međutim, i tu će ga uskoro dočekati promene. Naime, posle petooktobarskih promena, dobro poznat svojim starešinama, pada u nemilost i zbog „neslane“ šale, dobija krivičnu prijavu i potom otkaz u OUP-u Vračar, gde je već počelo šikaniranje dobrovoljca heroja i uzornog policajca. „Bez suspenzije, ikakvog roka da se snađem, za dan sam ostao na ulici, praktično bez igde ikoga. Nijedan kolega nije smeo, iz straha za sopstvenu budućnost i posao da se stavi na moju stranu. Nemolosrdno sam odstreljen“ – priča na TV HelmCast i danas, 17 godina posle borbe za pravdu pred sudovima, bivši policajac Orlandić.

Žana Živaljević i Stanko Orlandić (Foto: Jutjub) Posle 12 godina, nadležni sud oslobađa Orlandića krivice. U PU Vračar ne pokazuju dobru volju da mu po dostavljenoj oslobađajućoj presudi, zbog koje je ostao bez posla, zasnuju i nastave radni odnos, te Orlandić, s nadoknadom zbog nezakonitog pritvora, angažuje advokata i ulazi u radni spor. „Za, evo, pet godina, sud zakazuje jedno ročište. Sledeće je zakazano tek za mart 2018.godine! Valjda se čude što sam još živ ili su se u dosluhu sa MUP-om nadali da ću odustati od borbe, da će tužba za vraćanje na posao, nadoknadu za izgubljenu dobit i povezivanje radnog staža zastariti“ – čudi se Stanko Orlandić, rešen da ide do kraja. O njegovoj neobičnoj sudbini, saobraćajnoj nesreći u kojoj je ostao 50 odsto invalid, kako, uprkos svemu, opstaje, ne gubi nadu i vaspitava decu da budu čestiti ljudi i vole svoju državu, pogledajte u najnovijoj emisiji „LJudske priče i razgovori“. Kojim metodama menjaju svest Srbima pogledajte OVDE. Izvor: Pravda/HelmCast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Svedočenje Ivana Dražića heroja sa Košara o obrbama protiv šiptarskih terorista i NATO agresora 1998. i 1999. godine.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA