Najnovije

MINISTAR ŠARČEVIĆ BESAN: Bezobrazluk, kao da smo šverceri heroina!

Ministru prosvete Mladenu Šarčeviću i direktoru Kancelarije za KiM na Jarinju nije dozvoljen prolaz.

Mladen Šarčević (Foto: Jutjub)

Ministru prosvete Mladenu Šarčeviću i direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću danas na administrativnom prelazu Jarinje nije dozvoljen prolaz na putu ka Kosovskoj Mitrovici, rekli su u Kancelariji za KiM.
- To je čista politička samovolja i meni nije jasno što im Evropska unija to dozvoljava, jer nadležnost obrazovanja je naša od rezolucija pa naovamo. To ni jednog trenutka nije u kosovskom sistemu. Niti se ja bavim politikom niti je neko čuo da sam ja nešto izjavio protiv njihov vlast... To je klasičan bezobrazluk. Mi smo išli da otvorimo studentsku polikliniku, išli smo sa dekanima i novim rektorom. Pre toga smo prosledili računare u četiri opštine. Mi se ponašamo civilizovano, kao neko ko toj deci daje najbolje mogućnosti za razvoj i kvalitet obrazovanja - rekao je vidno iznerviran ministar prosvete Mladen Šarčević.
On je dodao i :
- Bez ikakvog razloga su oni rešili da gospodin Đurić i ja ne uđemo na Kosovo. Za Đurića usmeno, za mene i pismeno kao da smo šverceri heroina.
Ministar je još jednom ponovio da je reč o bezobrazluku i da je on spreman da na Samit ministara zapadnog Balkana koji se održav a u Beogradu ne primi kosovskog ministra.
- Neka mi neko objasni za šta da ga primim, jer ako sam ja za njih švercer, što bih ja bio pametnjaković pa njega primio u Beogradu. To će oni od mene dobiti vrlo brzo - rekao je ministar i dodao da će od nadležnih zatražiti da objasne ovaj skandal.
Šarčević i Đurić trebalo je danas da u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici, otvore Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u tom gradu.
Sredstva za izgradnju, adaptaciju i opremanje nove studentske poliklinike obezbedila je Vlada Republike Srbije. Pogledajte OVDE kako je Zorana Mihajlović komentarisala incident kod Topčiderske zvezde. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je ministar prosvete Šarčević komentarisao reformu obrazovanja:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA