Najnovije

JURIŠ ZA AMERIČKI RAČUN: Kurdi gaze Islamsku državu u pokušaju da prigrabe što veći deo istočne obale Eufrata! (VIDEO/MAPA)

Oružane formacije lojalne proameričkoj kurdskoj organizaciji SDF izbacile su teroriste Islamske države iz mesta Ruvajšid i četiri okolna sela na prostoru međupokrajinske granice između Deir Ez Zora i Hasake.

Američko-kurdska koalicija (Ilustracija Pravda)

Napredovanje duž autoputa Hasaka-Deir Ez Zor je prvi korak u ofanzivi čiji je početak vrh SDF-a danas najavio pod nazvom "Oluja DŽazire", a u kojoj, po svemu sudeći, glavne strateške poteze povlače američki "savetnici". U međuvremenu, formiran je i veliki jurišni odred SDF-a, koji je pustinjskim stazama stigao do severne industrijske zone Deir Ez Zora, koja se nalazi svega 15 kilometra od gradskog jezgra provincijske prestonice. 
Kurdsko-arapske snage na terenu, u stopu prati američka avijacija, koja izvodi veliki broj napada na sve što može izgledati kao teroristička pozicija duž planiranog pravca kretanja. 

Prema navodima kirdskih medija, želja SDF-a je da ovim prodorom postavi buduću granicu Sirijskog Kurdistana na severnim kapijama grada Deir Ez Zora. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

General Isam Zahredin na aerodromu u Deir Ez Zoru nakon današnjeg podizanja blokade:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA