Najnovije

IRANSKI MINISTAR: Zahvalni smo Rusima na pomoći za..

Saradnja Teherana i Moskve se pokazala kao efikasna u borbi protiv terorizma, izjavio je ministar spoljnih poslova Irana Mohamed DŽavad Zarif.

Lavrov i Zarif (Foto: Jutjub)

On je tokom sastanka sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim u Moskvi rekao da se saradnja pokazala efikasnom u borbi protiv terorizma i ekstremizma u "osetljivom regionu". 
Zarif je dodao da Teheran poziva učesnike u Zajedničkom sveobuhvatnom planu rada (JCPOA) da nastave sa sprovođenjem ovog nuklearnog sporazuma sa Iranom.
"Nažalost, jedan od učesnika JCPOA ne samo da nije uspeo da u potpunosti ispuni svoje obaveze, već vodi destruktivnu politiku. Mi i drugi učesnici sporazuma moramo da nastavimo blisku saradnju, kako bismo osigurali nastavak puta ka ispunjenju cilja", rekao je Zarif.
Iranski ministar se zahvalio Lavrovu i ruskim vlastima na ulozi koju su imali u postizanju sporazuma koji su vezani za JCPOA, prenosi TASS. 
Portparol Bele kuće Sara Senders je ranije izjavila da će Vašington u narednih nekoliko dana saopštiti odluku vezanu za ispunjenje obaveza iz iranskog nuklearnog sporazuma.
Pročitajte OVDE kakav je to žestok odgovor Rusija uputila Turskoj?
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta nam donosi 2018 po mišljenju Miroslava Lazanskog, a u vezi sa Iranom, Rusijom, Amerikom, Ukrajinom i Evropom?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA