Najnovije

POČELA VELIKA OFANZIVA U ISTOČNOJ GUTI: Sirijska armija na korak od oslobođenja dva grada! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija pokrenula je u popodnvnim časovima veliku ofanzivu na džihadistički džep istočno od Damaska poznatiji pod nazivom Istočna Guta.

Istočna Guta (Foto: JuTjub)

Uprkos očekivanjima, najveći udar u ofanzivi koja se očekuje od oslobođenja baze motorizovanih vozila u Harasti, izvršen je na jugoistočnim granicama enklave, prema gradu Našabijanu. U jurišu koji predvode elitne jedinice 4. divizije Sirijske arapske armije (SAA) već je preuzeta kontrola nad većim brojem kontrolnih tačaka u Našabijanu i na brdu Firzat, a džihadisti DŽejš al Islama prinuđeni su na povlačenje.
Kako navode lokalni aktivisti, SAA je do večernjih sati uspela da oslobodi celo brdo, što im otvara mogućnost da na juriš preuzimu kontrolu nad dva kilometra pod njivama koje se nalaze između Firzata i vojnog depoa i time primoraju džihadiste na povlačenje iz Našabije i Hazrame. 

Juriš sirijskih snaga usledio je tačno nedelju dana nakon noćne operacije ruskih aviona u ovoj oblasti: Kako Amerikanci formiraju novu vojsku od ostataka ID-a i kurdskih jedinica na severu sirije, pročitajte OVDE. Izvor. Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA